Cum mi-a schimbat viața COVID 19? Răspunde Ana Stan: „S-au împlinit doi ani de când nu mi-am mai văzut sora și nepotul”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Am întrebat-o astăzi pe notăriţa Ana Stan, consilier local al Primăriei Piteşti, cum i-a schimbat viaţa Covid 19, cum a depăşit momentele grele, din cauza pandemiei. Am aflat că ieşirile în natură şi timpul petrecut alături de familie, cea restrânsă, au contat foarte mult pentru dumneaei, în toată această perioadă:

Sute de kilometri străbătuţi în Pădurea Trivale

Ana Stan: “Ca la majoritatea oamenilor, perioada de pandemie a debutat și pentru mine cu profunde sentimente de teamă, anxietate, nesiguranță …

Treptat, aceste sentimente au dispărut, m-au ajutat mult ieșirile în natură, am străbătut în această perioadă, cred, sute de kilometri prin Pădurea Trivale, pe care am ajuns acum să o cunosc în cele mai ascunse cotloane! Am făcut multă mișcare și sport în aer liber.

Totuși, viața mea nu a fost schimbată radical în această perioadă, asta și datorită faptului că din punct de vedere profesional nu am fost nevoită să-mi întrerup activitatea fizică, deci, nu mi-a lipsit socializarea.

Cel mai mult mi-a lipsit prezența fizică a familiei extinse, mai ales de sărbători. Acum, de Paște, s-au împlinit doi ani de când nu mi-am mai văzut sora și nepotul, stabiliți în Germania, care, din cauza restricțiilor internaționale, nu au mai putut veni acasă, în România. De obicei, veneau de Crăciun și de Paște să-și vadă rudele și familia și obișnuiam să ne întâlnim la mine cu toții, dar în ultimii doi ani asta nu a mai fost posibil, așa că din acest punct de vedere sărbătorile nu au mai fost cum erau odată …

Situația internațională nu a permis călătoriile și s-au răsturnat planurile ca rudele stabilite în afara țării să vină să-și vadă familia și prietenii, așa că ne-am rezumat la a ne trimite filmulețe și poze de la distanță.

Dar, în tot răul găsim și un bine, virusul a dat un sens nou lucrurilor, schimbând prioritățile în viețile noastre.

De la începutul pandemiei, am ajuns să ne gândim mai mult la cei din jurul nostru, la cei care am pierdut pe cei dragi în condiții tragice sau la cei aflați fără venituri în această perioadă.

Am petrecut mai mult timp cu familia restrânsă (soț, copii), am citit mai mult, ne-am uitat împreună la filme pe Netflix, am făcut planuri pentru perioada următoare.

Nu am resimțit lipsa ieșirilor în oraș sau la evenimente, pentru că nu sunt genul să fac asta în mod constant.” (Ana Stan, consilier local Piteşti)

 

Write A Comment

error: Content is protected !!