De Florii, piteştenii au primit în dar lalele

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email
Piteștenii aflați la promenadă în centrul Piteștiului au primit cadou, astazi, de sărbătoarea Floriilor, lalelele din grădina special amenajată în Piața Primăriei, cu prilejul Simfoniei Lalelelor – ediția a 44-a!
Lalelele au fost oferite cu bulbi pentru a fi replantate de fiecare cetățean în jardinieră sau în grădină.
Primarul Cristan Gentea a oferit, de asemenea, de Florii, fiecărei biserici din Pitești, mai multe zeci de bulbi de lalea pentru curțile și spațiul verde din jurul lăcașelor de cult.
Ediția cu numărul 44 a Simfoniei Lalelelor a marcat, după cum bine ştiţi, o premieră pentru orașul nostru, care, din 23 aprilie, poartă nume de floare! Comunitatea piteșteană deţine un element de patrimoniu material și simbolistic inedit: şi anume laleaua ce poartă numele de „Tulipa Pitești”!
Este prima dată când un soi de lalea creat în Olanda este adoptat în Europa de un oraș care are o tradiție a expozițiilor de flori.  Creatorul  noului soi de lalea, Frank Timmerman, de origine olandeză a lansat un mesaj către piteşteni:„Conceperea acestei lalele a început acum mai bine de 20 de ani. Nu este ușor să creezi o lalea nouă și să obții un soi superior celor existente deja, dar această lalea este, cu adevărat, una foarte frumoasă și specială. Acest soi este nu numai unul foarte bun pentru a fi cultivat, ci este și foarte potrivit pentru aranjamente florale, are o durată foarte mare de viață și de înflorire. Suntem foarte fericiți că am obținut această lalea și că acum poartă denumirea de „Pitești”!”

Write A Comment