Toţi angajaţii Prefecturii Argeş primesc SPOR COVID de 30%

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Potrivit prefectului Emanuel Soare, 41 de angajaţi ai Prefecturii Argeş (aparat propriu) primesc un spor  de 30 la sută din salariul de bază, pentru riscul de infectare COVID. Acest spor este prevăzut de OUG  131 emisă în luna august 2020.

„Fără prefect şi subprefect, sunt 41 de persoane”, a răspuns  Emanuel Soare (pe grupul oficial de comunicare prin WhatsApp), la întrebarea despre câte persoane  beneficiază de acest spor la Prefectura Argeş. Rezultă că inclusiv femeile de serviciu ale Prefecturii primesc lunar acest supliment de 30%. Banii în plus la salariul de bază sunt acordaţi pe toată perioada stării de alertă.

Nicio altă instituţie, care ţine de Prefectura Argeş, (apostilă, paşapoarte, permise-înmatriculări) nu primeşte acest plus la salariu, după cum a mai informat prefectul Emanuel Soare.

Prin Prefectura Argeş se acordă salariile unui număr total de 88 de angajaţi (Aparat propriu, Permise-Înmatriculări, Paşapoarte). Doar salariaţii direcţi ai instituţiei Guvernului în teritoriu (41 la număr, fără conducere) beneficiază de sporul lunar de 30%, începând de anul trecut şi până se va încheia starea de alertă COVID 19.

Personalul instituțiilor prefectului implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, a cărui finanțare se asigură de la capitolul „Autorități publice și acțiuni externe“, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepția prefectului și subprefectului” se arată în OUG. Acest spor se acordă pe baza unei evaluări a riscului la care aceștia se expun, dar și dacă a crescut volumul de muncă. ”Personalul din instituțiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabilește prin ordin al prefectului la propunerea motivată a șefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea și modul de implicare în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și care au presupus un risc suplimentar și/sau un volum mai mare de muncă.se arată în respectiva OUG.

G.B.

 

Write A Comment