DSP Argeş, să îţi fie ruşine!!!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

“Vă informăm că în judeţul Argeş nu există cabinete dentare autorizate, pentru adulţi şi copii, cu anestezie terapie intensivă. Rugăm părinţii să nu solicite medicilor activităţi neautorizate sanitar.” Acesta este comunicatul de presă trimis astăzi de DSP Argeş către informare publică. Ce înţeleg eu de aici?

  1. Înţeleg că în judeţ există zero cabinete dotate cu secţii ATI. Niciun stomatolog privat nu dispune de condiţiile necesare pentru a primi autorizaţia de a face anestezii generale. Altfel spus, după cât timp stăm anesteziaţi pe scaunul de la dentist, e treaba şi responsabilitatea noastră să ne ridicăm direct în picioare, după ce medicii şi-au făcut treaba liniştiţi în cavităţile noastre bucale. Şi dacă ne trezim un pic mai leşinaţi, mai de ruşine, mai de fericire că am scăpat, putem să ne tragem sufletul şi pe vreun fotoliu. Asta daca vreun medic mai are curajul sa practice procedura, fara ATI.
  2. “Rugăm părinţii să nu solicite medicilor activităţi neautorizate sanitar.”- iată cum mi-am fracturat (pentru a nu ştiu câta oară), percepţia despre un sistem de sănătate. Şi cu medicii cum rămâne? Şi părinţii de unde ar putea ştii ce activităţi sunt sau nu autorizate într-o clinică dentară? Iar dacă se întâmplă să cerem o procedură nelegală, medicul ne şi satisface cererea? Sau, ca specialist responsabil, cu ani de studii şi de muncă, cu jurământul lui Hipocrate în sânge, îşi face meseria în toate prevederile legale şi morale?

Stimată Direcţie de Sănătate Publică Argeş, nuanţat ne spuneţi că de un părinte depinde în primul rând ce anume i se poate întâmpla copilului într-un cabinet dentar?  

Dacă da, DSP, să îţi fie ruşine!

Pentru că o informare corectă ar fi trebuit să fie următoarea:

“Rugăm medicii să nu practice activităţi neautorizate sanitar!” (!!!)

Graţiela Bâzoi

Write A Comment