Alina Gorghiu anunţă finanţări pentru şcolile din patru comune argeşene

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Alina Gorghiu: ”În ședința Guvernului de ieri au fost alocate sume importante pentru continuarea investițiilor în unități de învățământ din Ștefănești, Buzoești, Leordeni și Mozăceni”

Guvernul a aprobat o hotărâre inițiată de ministra Educației, Ligia Deca, prin care se aprobă repartizarea unor sume de bani pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare și asigurarea de utilități a acestora la unitățile de învățământ preuniversitar de stat care au fost finanțate în anul 2022 și ale căror lucrări nu au fost realizate sau finalizate până la 31 decembrie 2022. Astfel, Școala Gimnazială ”Constantin Brâncoveanu” din Ștefănești primește 143.000 lei, Școala Gimnazială Șerboeni, din comuna Buzoești, 81.000 lei, Școala Gimnazială Vulpești, tot din Buzoești, suma de 100.000 lei, Școala Gimnazială Glîmbocata, din comuna Leordeni, 143.000 lei și Școala Gimnazială Babaroaga din Mozăceni, 56.000 lei.

PNL Argeș salută faptul că investițiile în unitățile de învățământ din județ continuă, în acord cu măsurile liberale de investiții din Programul de Guvernare. ”Suntem alături de elevi, primari și părinți. Investițiile acestea sunt pentru dezvoltarea comunităților locale. În ședința de Guvern de astăzi au fost alocate sume importante pentru continuarea investițiilor în unități de învățământ din Ștefănești, Buzoești, Leordeni și Mozăceni. După 2019, până în 2022, în anii guvernărilor liberale, s-a reușit amenajarea grupurilor sanitare în interior și conectarea la utilități pentru numeroase unități de învățământ care încă mai aveau toaletele în curte. Este foarte important ca programele începute să meargă înainte pentru ca în toate școlile din Argeș copiii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a învăța și pentru a se dezvolta sănătos. Mulțumesc miniștrilor PNL care au contribuit la adoptarea acestei Hotărâri de Guvern, ministrei educației Ligia Deca, ministrului Dezvoltării, Adrian Veștea, și ministrului Finanțelor, Marcel Boloș”, a declarat președinta PNL Argeș, Alina Gorghiu.

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș

Write A Comment