Deputatul PNL de Argeş, Daniel Constantin: “Adoptarea bugetului pe 2022, până la finele acestui an, creează premiza unei creşteri economice sănătoase”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat astăzi că până pe data de 20 decembrie legea bugetului de stat pentru anul 2022 va fi prezentată în Parlamentul României.

Deputatul PNL de Argeş, Daniel Constantin, consideră că această decizie este una foarte îmbucurătoare, pentru starea economiei româneşti.

 „Mă bucură foarte tare faptul că deciziile luate astăzi de guvern anunţă pregătirea bugetului pentru anul 2022, pentru a fi făcut până în 20 decembrie. Se creează astfel premiza de adoptare a unui buget din timp, absolut necesar, care este, până la urmă,  o chestiune de normalitate, nemaîntâlnită în ultimii ani. Cu un buget adoptat din timp, se dă posibilitatea autorităţilor locale şi centrale, dar şi societăţii în ansamblul său să-şi pregătească proiectele, să le implementeze şi finalizeze în 2022. Se cunoaşte faptul că atunci când bugetul a fost făcut târziu, execuţia investiţiilor a fost una redusă, iar multe proiecte se reportează. Să nu uităm că bugetul acestui an a fost adoptat în aprilie, cel de anul trecut- prin asumarea răspunderii. Faptul că astăzi s-a decis să avem un buget pe 2022, până la finalul acestui an, este un semnal foarte bun pentru economie. Investiţiile vor putea fi mult mai bine structurate, oamenii vor avea acces la locuri de muncă. Adoptarea unui buget anual la timpul oportun va putea determina o creştere sănătoasă a economiei. Vom avea investiţii şi consum, nu doar consum. De asemenea, Coaliţia s-a angajat că 7% din PIB va fi asigurat pentru investiţii. Este un început extrem de promiţător. Se va putea asigura şi mai mult pentru acest sector, odată cu creşterea PIB.”– a declarat deputatul PNL, Daniel Constantin, pentru interespublic.ro.

Write A Comment