Astăzi, liberalii au susţinut la Câmpulung o conferinţă de presă, la care au participat prefectul Radu Perianu, viceprimarul PNL, Nicolae Zaharia, şi preşedintele PNL Câmpulung, Bogdan David. Subiectul a fost Bulevardul Pardon, ale cărui lucrări de modernizare au fost sistate, din cauza procesului deschis de Prefectura Argeş împotriva Primăriei Câmpulung, pentru anularea autorizaţiei de construcţie.

Se cunoaşte că procesul a fost intentat, în baza unui control al Inspectoratului de stat în Construcţii, care a constatat că autorizaţia pentru modernizarea Bulevardului nu a avut toate documentele justificative la bază. După cum vă amintiţi, după declanşarea litigiului la Tribunalul Argeş, s-a ridicat problema dacă lucrările de construcţie trebuie suspendate sau nu. După mai multe şovăieli în această privinţă şi după mai multe critici aduse Prefectului de Argeş cum că acesta ar face jocuri politice, primăriţa Elena Lasconi a declarat că l-a anunţat pe constructor să oprească activitatea pe bulevardul istoric, în caz contrar existând riscul unui dosar penal pe numele ei, pentru nerespectarea legii. Lucrările au fost oprite (în video de mai jos, din 16 iunie, muncitorii făceau ultimele asigurări de perimetru, după sistarea lucrărilor), dar disputele despre cum s-a ajuns în acest punct au continuat. Dacă primăriţa a refuzat o perioadă să dea orice detalii despre autorizaţia care a cauzat eşecul modernizării bulevardului, apogeul criticilor sale a fost atins ieri: Elena Lăsconi a ţinut marţi, 28 iunie, o conferinţă de presă chiar pe bulevard, transmiţând că de blocarea lucrărilor se fac vinovaţi PNL-ul, prefectura etc.

Elena Lăsconi a declarat în dese rânduri că dacă Prefectura ar fi deschis procesul în maximum şase luni (termen disponibil prin lege), şi nu la doar o lună jumate de la control, atunci constructorul ar fi putut termina lucrările. În opinia Elenei Lasconi, lucrările rămase la bulevard nu ar dura mai mult de o lună până la finalizare. Acesta este contextul în care PNL a decis să vorbească astăzi în conferinţă de presă subiectul Pardon.

„Primăriţa Elena Lasconi a ales calea uşoară, şi anume de a da vina pe altcineva. Tot universul a fost împotriva doamnei primar. Nu a reparat greşelile fostului primar, ci a făcut propriile greşeli. A schimbat proiectul Bulevardului Pardon. Dacă schimbi un proiect, trebuie să reiei documentaţia, să o verifici, lucru pe care doamna Lasconi nu l-a făcut. Oricât de admirată este doamna primar, eu nu aveam cum să încalc legea. Dumneai caută găselniţe din ce în ce mai ingenioase, pentru a da vina pe altcineva. Dacă aş fi atacat autorizaţia în instanţă în termenul maxim de şase luni, mi s-ar fi spus că, între timp, s-au cheltuit 3 milioane de euro şi mi s-ar fi reproşat de ce nu am atacat la timp. Am deschis procesul la o lună şi jumătate de la sesizarea Inspectoratului de Construcţii şi asta pentru că în perioada respectivă Prefectura s-a mutat dintr-un loc în altul. Da, se putea face un compromis: cu răspunderea mea penală la mijloc! Doamna primar  a oprit lucrările, spunând că nu-şi doreşte un dosar penal, în schimb îmi dorea mie un dosar penal pentru a-şi rezolva dânsa problemele. Nu se sfieşte să arunce răspunderea penală înspre alţii, ca să repare boacănele făcute de domnia sa. Să-i cereţi procesul verbal al Inspectoratului în Construcţii, pentru că ce s-a scris acolo nu sunt bazaconii. Mai ales că doamna primar nu l-a contestat.”- a declarat prefectul Radu Perianu la conferinţa de azi a PNL Câmpulung.

Întrebat ce este de făcut, dacă mai există soluţii pentru deblocarea lucrărilor pe Pardon, prefectul a explicat că nu a identificat niciuna, deşi au existat discuţii.

De asemenea, la întrebarea cum rămâne cu muscelenii, care sunt destul de indignaţi pe această situaţie, prefectul a răspuns că „muscelenii ori se supără pe doamna primar ori o iartă pentru boacăna pe care a făcut-o. Dacă muscelenii se supără pe mine, e ca şi cum se supără pe brazilieni că suntem noi săraci. Eu mă adresez oamenilor care îşi dau seama de realitate.”- a mai declarat prefectul Radu Perianu.

 

Write A Comment