Ecaterina Andronescu, prezentă la jubileul Şcolii “Mihai Eminescu” Piteşti

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Ministra Ecaterina Andronescu s-a aflat vineri, 10 mai, la jubileul organizat de Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” la Teatrul „Alexandru Davila” Piteşti. “Mihai Eminescu” a sărbătorit 50 de ani de la apariţia primului număr al revistei şcolare „Aripi”. La festivitate au fost prezenţi inspectorul general şcolar Dumitru Tudosoiu, rectorul Universităţii Piteşti, Dumitru Chirleşan, numeroşi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, părinţi, profesori, elevi. Festivitatea de vineri a încheiat numărul unor activităţi ample, organizate zilele trecute de Şcoala “Mihai Eminescu”, în cadrul cărora au avut loc mai multe tombole cu premii pentru elevi.
# ARIPI, cea mai longevivă revistă şcolară din Argeş
“Dacă răsfoim istoricul revistei Aripi, vom vedea că este cea mai longevivă revistă şcolară din judeţ, iar premiile obţinute  ani la rând sunt dovada valorii, a sufletului cuvintelor care au umplut paginile ei. Ca orice publicaţie de prestigiu, apariţia acesteia a fost interzisă de regimul comunist pentru o scurtă perioadă, însă după 1990 şi-a reluat apariţia într-o ediţie nouă, purtând pe aripile cuvintelor spiritul journalistic şi  imaginaţia  creatoare a elevilor care au făcut parte din colectivul redacţional. Rezultatele obţinute, continuarea tradiţiei literare a şcolii noastre, marcarea momentului aniversării a 50 de ani de excelenţă în existenţa Şcolii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu’’ Pitești, reinventarea continuă adaptându-se cerinţelor de modernizare a publicaţiilor literare şcolare, sunt argumentul forte al ideii că ,,Aripi’’ ramâne cartea de vizită a instituţiei noastre şcolare.”- spune directorul Şcolii “Mihai Eminescu” Piteşti, Marian Haiducu.
Aflată pe scena festivităţii alături de olimpicul la matematică Emanuel Mazăre, Ecaterina Andronescu a transmis mesaje de felicitare conducerii Şcolii “Mihai Eminescu”, care au onorat jubileul “Aripilor”. Evenimentul a fost prezentat chiar de Emanuel Mazăre, alături de Paula Cremenescu, elevă a clasei a 6- a D.

Write A Comment

error: Content is protected !!