Gelu Tofan: Primăria Pitești susține un proiect pilot pentru construirea a două creșe: în cartierul Găvana si lângă ISJ Argeș

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Municipiul Pitești are în acest moment un deficit de 350 de locuri în creșe, motiv pentru care se impune implementarea unor proiecte de construire a noi creșe. În acest mandat ne dorim să avansăm cât mai rapid în proiectul privid construirea de noi creșe, la nivelul municipiului, având în vedere lipsa acută de locuri în aceste unități. Din informațiile mele, în acest moment din bugetul național, dar și din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, au fost alocate 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe noi în toată țara. Din această sumă, 110 creșe vor fi finanțate la nivel național, prin PNRR. În Pitești, unde avem deficit de locuri în aceste unități educaționale, proiectul primăriei este pentru două creșe noi, una de mărime medie, in zona ISJ Arges și una de mărime mică, în cartierul Găvana , a declarat viceprimarul liberal al municipiului Pitești, Gelu Tofan.

Astfel, conform viceprimarului PNL, Primăria Pitești a transmis către Compania Națională de Investiții o solicitare pentru demararea a două proiecte pilot privind construirea a două creșe în municipiul Pitești. Prima dintre ele, creșă medie,va fi situată pe Bulevardul Eroilor, in zona ISJ Arges și va fi ridicată pe o supfrață de 1.765 mp. Cea de-a doua va deservi zona Găvana și va avea o suprafaă de 1.244 mp. Menționăm că terenurile au fost puse la dispoziție de primăria Pitești. La începutul lunii septembrie, administrația municipală a transmis către CNI solicitarea privind includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau social, Subprogramul Unități de învățământ de Stat” pentru cele două obiective. Autoritățile locale care depun proiecte în acest sens au obligația să pună la dispoziție terenul și să asigure rețelele edilitare necesare iar în primă etapă finanțarea va fi asigurată din bugetul ministerului Dezvoltării, fără a fi necesară o cofinanțare din partea primăriilor, conform ministerului de resort.  

Proiectele vor intra într-un ritm accelerat de implementare, ținând cont că termenul limită pentru depunere este finalul lunii octombrie. Printr-un astfel de proiect pilot implementat în municipiul Pitești va fi încurajată natalitatea şi susţinerea tinerelor mame pentru întoarcerea lor pe piaţa forţei de muncă după concediul de creştere a copilului.

Write A Comment