Cel mai impresionant eveniment din Argeş, ORDESSOS FEST, dedicat iubitorilor de istorie şi nu numai, va avea loc în perioada 17 – 19 septembrie, pe Platoul Făget de lângă Mioveni.

Asociaţia de reconstituire istorică din Piteşti- Historia Renascita – a pregătit un adevărat regal epic, începând cu renaşterea gladiatorilor şi a sclavilor vânduţi, până la confruntarea dintre romani şi daci, dans al nimfelor, barbari şi demonstraţii militare.

„Anul acesta evenimentul va căpăta anvergură prin participarea mai multor asociații de reconstituire istorică, cele mai respectate și experimentate din țară: Garda Apulum, Terra Dacica Aeterna, Omnis Barbaria, Nimfele Dace.

Pe platoul Făget va avea loc o reală lecție de istorie vie, publicul având posibilitatea să înțeleagă mai bine cum trăiau și arătau înaintașii noștri. Programul va fi unul diversificat și va include diverse ateliere antice (gastronomie, țesut, olărit, fierărie, pielărie, zale, monetărie), lupte de gladiatori, concurs de pentatlon antic, târg de sclavi, demonstrații militare, precum și o confruntare epică între legiunile romane și trupele dacilor și aliaților acestora din lumea barbară. Zona Argeșului merita din plin un astfel de eveniment, pentru că beneficiază de un patrimoniu istoric bogat, ce trebuie promovat și pus în valoare pentru publicul larg.Ideea acestui proiect aparține asociației de reconstituire istorică Historia Renascita, demers ce a găsit susținerea și sprijinul total din partea primarului și consiliului local al orașului Mioveni și a Centrului Cultural Mioveni.
Nu ratați așadar să fiți prezenți alături de noi la ,,ORDESSOS FEST”.
Dați de știre tuturor!
Vă așteptăm cu nerăbdare pe platoul Făget de la Mioveni, în 17 – 19 septembrie 2021!” a anunţat HISTORIA RENASCITA. G.B.

Write A Comment