Prin campania ACT for ALL dezvoltată de Plastic Omnium, directorul general Alexandru Bocşaru a venit în sprijinul copiilor are nu au acces la școala online din cauza crizei Covid-19.

Unora dintre elevi le lipsesc device-urile necesare accesării lecțiilor online, altora li se blochează frecvent telefonul primit de la bunici, pentru că parinții sunt plecați la muncă în străinătate pentru a le asigura traiul zilnic iar alții folosesc, când și când, telefonul părintelui întors de la serviciu.
Alexandru Bocșaru a explicat că, din fondurile grupului internațional, chiar dacă afectat de criza mondială, o sumă importantă va fi oferită pentru achiziționarea de laptop-uri, astfel încât copiii proveniți din realitățile prezentate anterior, să poată să beneficieze de un acces facil la educație-drept fundamental. Compania a donat la debutul epidemiei măști pentru Crucea Roșie, iar acum atenția s-a îndreptat către asigurarea educației pentru generațiile viitoare.
Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al ISJ Argeş, Cătălina Dumitraşcu, 30 de laptopuri dotate cu cameră web, cu programele esențiale desfășurării activităților la clasă au ajuns la copiii care se străduiesc să învețe, dar nu întotdeauna condițiile socio-economice le permit un acces ușor la mediul online. Au fost recompensați pentru eforturile depuse și încurajați să-și continue educația elevi de la următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială Marin Preda Pitești -10 elevi;
Școala Gimnaziala Tudor Arghezi Pitești – 6 elevi;
Școala Gimnazială Ion Minulescu Pitești – 2 elevi;
Școala Gimnazială Nicolae Simonide Pitești -1 elev;
Școala Gimnazială Suseni – 2 elevi;
Școala Gimnazială Bughea de Sus – 9 elevi.Reprezentanții Plastic Omnium, Alexandru Bocșaru (director general) și Carmen Ferecatu, au şi ”îndulcit” surpriza copiilor, după cum bine se vede în imagini. Bucuria fost dublată de faptul că unul dintre laptopurile oferite a ajuns la un copil aflat în scaun cu rotile. Reamintim că în urmă cu trei luni, I.Ș.J. Argeș a lansat campania ”Fă un copil fericit! Adu-i școala mai aproape!”, în actualul context epidemiologic în care școala trebuie să răspundă nevoilor stringente legate de actul educațional care trebuie să ajungă la copil în format online.
Un astfel de demers vorbește întotdeauna despre spirit umanitar, acțiune și dăruire, motiv pentru care I.Ș.J. Argeș multumește grupului Plastic Omnium și salută orice astfel de inițiativă!

Write A Comment