Pitești Half Marathon din 7 mai 2023- pentru un stil de viaţă sănătos!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email
 • Piteşti Half Marathon dă startul duminică, 7 mai, din Piaţa Primăriei şi va include trei probe: de 5 km, de 10 km şi de 21 km.
 • Probele se vor desfăşura pe un traseu care va oferi o privelişte deosebită asupra oraşului şi a zonei din jur. Concurenţii la proba de 5 km vor alerga o singură tură a traseului, ce va trece pe Strada Victoriei, B-dul I.C. Brătianu, Calea Bucureşti şi retur. Cei care s-au înscris la proba de 10 km vor parcurge traseul de 2 ori, iar cei de la 21 km vor parcurge traseul de 4 ori. Dupa spusele participanţilor de la ediţiile trecute, traseul ales pentru această competiţie nu este unul uşor dar te provoacă să îţi întreci limitele.

 

Astăzi, 4 mai 2023, organizatorii competiției sportive Pitești Half Marathon, ajunsă la a IV-a ediție, au susținut o conferință de presă, la Primăria Municipiului Pitești, alături de parteneri și de reprezentanții municipalității, care a sprijinit acest eveniment încă de la prima ediție, desfășurată în 2019.

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a deschis conferința, exprimându-și susținerea față de semimaratonul ce a pus Piteștiul pe harta competițiilor de alergare din țară. De asemenea, a felicitat organizatorii, anunțându-și participarea în concurs, pentru al doilea an consecutiv, alături – pentru prima dată – de viceprimarul Gelu Tofan.

Ciprian Pietriș, unul dintre fondatorii Triathlon Team Pitești – organizatorul competiției, a vorbit despre provocările edițiilor anterioare, dar și despre bucuria de a pune bazele unui proiect ce a crescut, de la an la an, în calitate și număr de participanți, Piteștiul devenind deja unul dintre orașele atractive și din punct de vedere al organizării de evenimente sportive de masă. Acesta a mulțumit partenerilor și susținătorilor evenimentului, atât celor prezenți în conferință, dar și celor care nu au fost de față, pentru sprijinul oferit în organizarea edițiilor anterioare și a celei care va avea loc duminică, 7 mai.

Au luat cuvântul și alți invitați prezenți, ce au vorbit despre importanța dezvoltării unei comunități de alergători, prin organizarea unor astfel de evenimente ce oferă oportunități de participare la nivel local, schimbând, astfel, mentalitatea oamenilor și crescând interesul piteștenilor pentru mișcare: Vali Dorobanțu, reprezentant „Alternativo” – partener principal al evenimentului, Vali Coroja – Asociația Județeană de Atletism, Alis Bricman Florea – Direcția Județeană de Tineret și Sport, Lucrețiu Tudor – administrator public al Municipiului Pitești.

Competiția Pitești Half Marathon reprezintă o oportunitate unică pentru alergătorii de toate nivelurile de a-și testa limitele și de a experimenta emoția și satisfacția de a ajunge la linia de sosire. Mai mult decât atât, evenimentul aduce beneficii semnificative pentru comunitate, promovând un stil de viață activ și sănătos și susținând implicarea în sport a tuturor.

Programul evenimentului este următorul:

 

 • Sâmbătă, 6 mai:
 • 14:00 – 17:00 – predare kituri participanți – incinta Decathlon Pitești, în centrul Supernova Pitești;
 • Duminică, 7 mai:
 • 08:30 – închidere validare înscrieri participanți și ridicarea pachetelor de concurs;
 • 09:00 – Start Semimaraton/Cros 10km/ Cursa populară 5 km – Piața Primăriei Pitești;
 • 11:00 – Start curse copii – Piața Primăriei Pitești;
 • 12:30 – închidere traseu alergare și deschidere circulație;
 • 12:30 – afișare rezultate numai pentru câștigători;
 • 13:00 – Festivitatea de premiere – Piața Primăriei Pitești.

Compartimentul Comunicare

Primăria Municipiului Pitești

 

 

 

 

 

 

 

Write A Comment