Șefa ISJ ARGES, Alina Manea, cuvant de deschidere a noului an scolar: Nu va temeti de provocari!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Inspectoarea-sefă a ISJ ARGES, Alina Manea, a transmis astazi Cuvantul de deschidere a noului an scolar. Aceasta a participat la mai multe evenimente in cadrul unitatilor scolare, care si-au deschis portile pentru a-si primi elevii, fiind prezenta si la Colegiul I.C. Bratianu.

CUVANTUL DE DESCHIDERE A NOULUI AN SCOLAR

„Dragi elevi, stimaţi profesori şi părinţi! 
Deschiderea anului școlar, în miez de septembrie, a devenit o tradiție și totodată un moment inaugural, încărcat de bucurie, nostalgie și emoție. Începutul anului școlar 2021-2022 stă sub semnul încrederii, al dorinței comune de a depăși orice obstacol, iar entuziasmul, nerăbdarea și bucuria de a reveni la școală au rămas neschimbate.

Îndrăzniți să ne oferiți încrederea voastră! 

Dragi elevi, așteptăm să vă auzim glasurile pe holurile școlii, parcă prea a fost multă liniște, de prea mult timp! Ne lipsește interacțiunea vie, constantă și statornică cu profesorii noștri, mereu gata să fie ei schimbarea de care are nevoie lumea educațională. Și nu în ultimul rând, privim cu încredere parteneriatul cu părinții, știind că fără aceştia, prin suportul pe care ni-l oferă, nu ne-am afla unde suntem acum.

Dragi colegi! Frumoasa misiune pe care v-ați ales-o devine şi anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învățământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfășurării actului educațional în condiții cât mai sigure, deopotrivă pentru elevi și cadre didactice. Va fi nevoie în continuare de multă răbdare, flexibilitate și energie, va trebui să găsiți resurse interne și adesea să vă adaptați la situații neprevăzute. Sunt convinsă că veți reuși să îi însoțiți pe copii în fascinanta călătorie a cunoașterii, fie că vă veți afla alături de ei în clasă, fie la distanță, prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line.

Nu vă temeţi de provocări! Înfruntaţi-le! Împreună, vom ajunge la capăt!

Educația este, dincolo de definiții și de abordări formale, forma fundamentală de rezistență a ființei umane! Educația nu este ușoară. Și nici nu trebuie să fie ușoară. Educația presupune sacrificii, uneori lacrimi, eforturi, muncă. Foarte multă muncă. Și toate acestea pentru că școala trebuie să rămână ultima redută în fața nonvalorii, a mediocrității și a uzurpatorilor calității umane. Dacă ne vom apăra cu entuziasm și credință reduta, vom putea oferi României un viitor. Respectându-ne școala, vom putea să nu mai trăim din manualele de istorie și din poveștile bunicilor. Apreciindu-ne dascălii, vom putea să fim, la rândul nostru, modele pentru copiii noștri, pentru familiile noastre, pentru prietenii și colegii pe care îi avem sau îi vom avea.

Noi, echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, suntem gata să facem lucruri mari. Sloganul “Școală pentru viață” va fi mai real ca oricând. Vrem să dovedim, încă o dată, alături de voi, de părinți și de profesori că învăţământul argeşean este pregătit pentru a-și deschide porțile și a-și continua misiunea.

Ne dorim să putem construi povestea şcolii împreună, să dovedim că suntem pregătiți pentru orice situație ce poate apărea! Fiți parte din ea și haideți să pornim cu încredere într-un nou an școlar, pe drumul școlii pentru viață!”

Inspector Școlar General, prof. Dr. Alina Ramona Manea

foto: deschidere an scolar Colegiul I.C. BRATIANU, Pitesti

Write A Comment

error: Content is protected !!