Luni, liberalismul împlineşte 146 de existenţă. Ludovic Orban vine în Argeş

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Luni, 24 mai, Partidul Naţional Liberal împlineşte 146 de existenţă. Cu această ocazie, liberalii argeşeni se vor afla la Vila Florica- Ştefăneşti, unde vor aduce un omagiu familiei Brătianu. De asemenea, potrivit preşedintelui PNL Argeş, Adrian Miuţescu, vor fi evocaţi cei 200 de ani care se împlinesc în acest an de la naşterea marelui om de stat, fondator al PNL, I.C. Brătianu. (născut la 2 iunie 1821). Preşedintele PNL România, fostul premier Ludovic Orban, va fi prezent la acest eveniment. Ludovic Orban se va afla la ora 13.00 la şantierul Sălii Polivalente din Piteşti.

Partidul Național Liberal a fost oficial fondat la 24 mai 1875, când un grup de liberali, printre care Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gh. Vernescu, Tache Anastasiu, au pus bazele formațiunii politice care avea să marcheze istoria României moderne. După 1866, liberalii au jucat practic rolul principal în procesul de modernizare a României.

Primul președinte al Partidului Național Liberal a fost Ion C. Brătianu. În 1877, în timpul guvernării liberale, România și-a proclamat independența. Partidul Național Liberal a contribuit semnificativ la dezvoltarea și reformarea societății românești, fiind primul partid care a pledat, în 1892, pentru introducerea sufragiului universal. În toată această perioadă, liberalismul a devenit fundamentul ideologic pe care s-a construit România modernă, iar liberalii au acționat sub principiul „Prin noi înșine!” care este și astăzi deviza Partidului Național Liberal.

 foto slider- sursa Guvernul României 

Write A Comment

error: Content is protected !!