Staţi acasă! Sau la un metru distanţă!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Covidul ăsta ne-a întors pe toate părţile. Nu putem ieşi din casă, nu putem închide TV-ul. Ne-am mutat online. Ne-am mutat jobul online, ne-am mutat relaţiile online, încercăm să selectăm informaţia, să nu intrăm în panică, să fim şi mai raţionali. Şi mai realişti pe cât putinţă.

Pentru mulţi dintre noi, faptul că nu trebuie să părăsim domiciliul ne aruncă într-o stare de agitaţie neaşteptată. Pentru că suntem dependenţi de muncă. Şi, din păcate, unele relaţii de muncă nu pot fi rezolvate doar online, doar telefonic. Cu toate acestea, trebuie să conştientizăm că oraşul nu este blocat, ţara nu este închisă. Activităţile sunt doar suspendate, nu blocate, alte situaţii sunt amânate, nu anulate.

Suntem obligaţi să ne amânăm planurile, întâlnirile din teren, pentru a nu ne pune sănătatea în pericol. Pe a noastră şi pe a altora. Aspectul ăsta e mai important decât orice vitamină, care să ne crească imunitatea.

Trăim oricum vremuri pe repede înainte. Agitaţi, stresaţi, obosiţi, cu puţin timp liber la dispoziţie şi stări scurte de week-end. Covidul, cu toate riscurile lui, ne ţine un pic ţintuiţi locului şi ne oferă, pe alocuri, zile de care nu dispunem în cotidian. Ce facem cu ele? Cel mai bine ar fi să ni le dăm chiar nouă. Să ne întoarcem către noi. Să ne restabilim un nou echilibru. Să ne gândim că putem fi şi mai buni, mai puţin ipocriţi, şi mai maturi, să putem stăpâni chiar şi cele mai vulnerabile situaţii.

Să terminăm ce nu am apucat pe acasă, să stăm mai mult cu copiii, cu familia. Să ne povestim mai mult.

Să ne reevaluăm priorităţile.

Să ne punem în agendă riscurile acestei perioade şi să apăsăm pe Restart.

Staţi acasă!

Sau la un metru distanţă!

68 de cazuri COVID 19 până la această oră, iar numărul este în creştere!

Graţiela Bâzoi

 

 

 

 

 

 

 

Write A Comment