Avocatul Alin Anton a scăpat de arestul preventiv!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Curtea de Apel Piteşti a respins în această seară, cităm din încheiere: „ca neîntemeiată, propunerea nr. 30/P/2023 din data de 18 ianuarie 2024 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti privind arestarea preventivă a inculpatului ANTON ALIN.”

„În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestaţie în 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu astăzi 18 ianuarie 2024, ora 22, 10, la Curtea de Apel Piteşti- Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.”- a decis în această seartă  Curtea de Apel Piteşti.

DNA Piteşti a cerut judecătorilor luarea măsurii arestului preventiv al avocatului Alin Anton după ce ieri seară a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, într-un dosar de trafic de influenţă.

În comunicatul publicat astăzi de DNA, procurorii spun că avocatul Alin Anton ar fi pretins de la o persoană condamnată la închisoare cu executare suma de 10.000 de euro, sub promisiunea că va interveni la judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie să admită un recurs în casaţie în favoarea acesteia. Alin Anton ar fi cerut banii la începutul anului 2019 şi i-ar fi primit prin transferuri Western Union, în perioada aprilie-iulie acelaşi an, mai spune DNA.

Alin Anton, originar din Topoloveni, este apărător în cazuri în materie penală.

Martorul-denunţător din dosar ar fi o hackeriţă din judeţul Vâlcea.

DNA poate contesta decizia Curţii de Apel Piteşti la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi: Avocatul Alin Anton, retinut de DNA!

G.B.

sursă foto- Facebook Alin Anton 

 

Write A Comment