BAROUL ARGEŞ, protest de susţinere a avocaţilor condamnaţi în FERMA BĂNEASA!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Baroul Argeş va organiza mâine, 14 aprilie, ora 12.00, o acţiune de protest, în faţa Tribunalului Argeş.

Acţiunea este menită să atragă atenţia sistemului judiciar şi a opiniei publice asupra implicaţiilor nefaste pe care le poate avea motivarea din cunoscutul dosar în care au fost condamnaţi avocaţii Robert Roşu şi Corina Teodora Dicu. („Ferma Băneasa”).

„În ședințele extraordinare ale Consiliului Baroului Argeș din datele de 12.04.2021 şi 13.04.2021, convocate ca urmare a ședințelor din 09 aprilie și 12 aprilie 2021 ale CP a Uniunii Naționale a Barourilor din România,  in care au fost discutate și analizate implicațiile motivării din Dosarul „Ferma Băneasa”, s-a decis desfășurarea unei acțiuni- miercuri 14 aprilie 2021, ora 12:00,  în fața Tribunalului Argeș, cu scopul de a atrage atenția sistemului judiciar si a opiniei publice cu privire la faptul că  modul de abordare prin  calificarea ca infracțiuni a demersurilor făcute de avocați în consilierea și reprezentarea clienților lor constituie un precedent periculos atât pentru profesie în general, cât și pentru  cetățeni si viitorul statului de drept în România.”- se arată în comunicatul oficial al Baroului Argeş.

Potrivit declaraţiilor decanului Luminiţa Ioana, Baroul Argeş va depune tot mâine un memorandum de susţinere al celor doi avocaţi. Actul oficial este adresat conducerii Curţii de Apel Piteşti: „Unele teze desprinse din considerentele deciziei în dosarul Ferma Băneasa, dacă ar fi generalizate ca precedent judiciar, ar putea deveni sistemice, cu efecte grave asupra profesiei de avocat, asupra justiţiei şi a statului de drept.„- se arată în memorandum.

Decan Barou Argeş,avocat Luminiţa Ioana

Baroul Argeş propune convocarea unui dialog interprofesional, astfel încât să se conştientizeze că felul în care au fost condamnaţi cei doi avocaţi poate afecta şi pe mai departe dreptul  cetăţenilor la apărare şi la un proces echitabil.

„Nu există justiție fără apărare liberă” şi „Opiniile juridice ale avocaților nu pot atrage răspunderea juridică” vor fi cele două mesaje pe bannerele avocaţilor argeşeni, mâine, începând cu ora 12.00.

MEMORANDUM BAROUL ARGEŞ (FERMA BĂNEASA): G.B.

Foto: Ziarul Argesul

Write A Comment

error: Content is protected !!