Curtea de Apel: Ion Georgescu rămâne arestat la domiciliu!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Curtea de Apel Piteşti a decis astăzi în mod definitiv ca primarul suspendat al Mioveniului, Ion Georgescu, să rămână în arest la domiciliu. Decizia vine după ce DNA a făcut recurs la o decizie anterioară, a Tribunalului Argeş, care înlocuise măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

DECIZIA:

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Piteşti, împotriva încheierii din data de 12 martie 2024 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 6181/109/2023/a3, intimat-inculpat fiind Georgescu Ion.

Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi rejudecând: Respinge, ca neîntemeiată, cererea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de inculpatul Georgescu Ion, cu măsura preventivă a controlului judiciar. În baza art. 207 alin. 6 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu dispuse faţă de inculpatul Georgescu Ion, măsură pe care o menţine până la o nouă verificare, conform dispoziţiilor legale. Definitivă.

Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 19 martie 2024, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţii şi a parchetului, prin intermediul grefei instanţei.

Ion Georgescu va fi judecat pentru trafic de influenţă. Tribunalul Argeş nu a stabilit încă primul termen de judecată. 

G.B.

Write A Comment