Dosarul de corupţie al avocatului Alin Anton se va judeca tocmai la Alba Iulia!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Avocatul argeşean Alin Anton a fost trimis în judecată vineri, 22 martie, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Conform DNA, acesta ar fi pretins 10.000 de euro de la o clientă, lăsând să se înţeleagă că ar putea interveni la judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a-i admite un recurs în casaţie.

Dosarul nu se va judeca în judeţul Argeş, ci la Curtea de Apel Alba Iulia, decizie luată de Înalta Curte, după ce procurorii DNA au cerut prin procedură specială strămutarea cauzei din judeţul nostru.

Alin Anton câştigase examenul de intrare în magistratură, dar Consiliul Superior al Magistraturii a amânat validarea acestuia pe loc, nepronunţându-se asupra condiţiei de bună reputaţie.

Din această cauză, avocatul Anton şi-a pierdut locul în magistratură (posturile pentru judecători fiind complet ocupate, iar pentru procurori rămânând doar 16 vacante) şi a deschis două procese împotriva CSM, prin care cere să-i fie lămurit cazul, considerându-se prejudiciat.

Potrivit legii, pentru a fi îndeplinită condiţia bunei reputaţii, participanţii la un examenul de intrare în magistratură trebuie să nu aibă antecedente penale, sancţiuni contravenţionale sau disciplinare în ultimii 3 ani.

Unul dintre procesele cu CSM a fost pierdut, iar pentru cel de-al doilea Curtea de Apel Piteşti urmează să stabilească un prim termen de judecată.

Write A Comment