Astăzi, primarul comunei Călineşti, Mihai Georgescu, a fost reţinut pentru 24 de ore, în dosarul în care fiica lui Nicolae Dicu, din Călineşti, îl acuză de hărţuire sexuală. Poliţiştii au încadrat acuzaţiile în infracţiunea de  folosire abuzivă a funcției (de primar) în scop sexual:

„În ziua de 27 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal, și au reținut un bărbat de 53 de ani, din Călinești. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul în cauză, având calitatea de funcționar public, profitând de situația de autoritate asupra victimei, precum și în scopul angajării pe o altă funcție, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine.
În ziua de 27 iunie 2022, după administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de mâine, să fie dispuse măsuri preventive.”– a transmis astazi IJP Arges.

Familia lui Nicolae Dicu din Călineşti îl acuză pe primar că ar fi cerut favoruri sexuale fetei lor, A. Dicu. Potrivit unei înregistrări făcute de tânără şi ajunsă în spaţiul public, primarul Mihai Georgescu spunea: „Am vorbit cu ăsta, mi-a zis inițial trei luni, dup-aia am zis, băi, hai să închidem anu’, eu încerc s-o iau lângă mine. Ți-am zis că am discuții, dacă vrei, te pot angaja pe cabinetul meu, îți dau 35 milioane, mă duci, mă aduci, nu știu, chestii d-astea… Îți dau liber cât vrei tu, îți faci viața cum vrei, dacă am și eu nevoie de tine și vreau să fiu cu tine o oră-două într-o zi, să fii la dispoziția mea… Îți asigur tot ce vrei, stabilitatea locului de muncă, un salariu bun, nu știu, prime, tot ce vrei tu, relații… Te duc în lumea bună… N-ai vrut să te iau și la festival, toată lumea bună a fost acolo. Dacă te-a durut la păsărică și ai considerat că e mai bine să ieși cu nu știu care (…)”.

PSD Argeş l-a suspendat pe primar din funcţiile politice: “Organizația PSD Argeș a decis suspendarea lui Mihai Georgescu, primar al comunei Călinești, din toate funcțiile politice, așteptând în continuare rezultatele anchetei în desfășurare. Nu dorim să ne implicăm și să discutăm despre viața privată a nimănui, însă întotdeauna ne vom delimita ferm de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administrației publice.”- a transmis saptamana trecuta Biroul de Presă al PSD Argeș, la scurt timp după apariţia în spaţiul public a înregistrării avându-l drept protagonist pe edilul Călineştiului.

Tatăl fetei, care l-a înregistrat pe primar: „Mihai Georgescu o fi bun ca primar, dar a greşit!”

Nicolae Dicu şi fiica, foto Facebook

“Fiica mea a depus plângere penală la Parchet împotriva primarului Mihai Georgescu pentru hărţuire sexuală. Fiica mea nu îi este nepoată, suntem rude prin alianţă de gradul al doilea sau al treilea. Tot ceea ce s-a întâmplat are legătură cu faptul că eu i-am spus fiicei mele că nu o cred  cu ce mi-a povestit că i-a propus primarul. A făcut înregistrările tocmai ca noi, părinţii, să o credem. Eu sunt în Germania, sunt şofer de camion. Am aflat de toate astea, fiind în Germania. După ce am primit înregistrarea, l-am sunat imediat pe primar. Mi-a închis telefonul în nas. Fiica mea mi-a spus -rămâneţi voi cu primarul-, mi-am cerut scuze pentru că nu am crezut-o. Soţia mea ia medicamente contra depresiei, iar fiica merge la psiholog. Este singurul meu copil. Mihai Georgescu o fi bun ca primar, dar a greşit. În mesajul de pe Facebook, el spune că nu a agresat nicio angajată a Primăriei, dar fiica mea nu era angajată a Primăriei, ci a unei firme de pază şi protecţie. Fusese detaşată la Primărie, dar nu era angajata Primăriei. Am văzut şi eu comentariile de pe Facebook. Eu mă abţin să fac acolo comentarii. Eu sunt tată de fată. Am şi eu o mândrie. Toţi cei care i-au luat apărarea domnului primar şi poate sunt taţi de fete să se gândească bine înainte de a spune ceva. Vă spun că mi-a fost foarte greu să luăm decizia de a face plângere penală. Dar am vorbit cu avocaţii şi cu fiica, să poată rezista să dăm drumul la plângere. Am depus toate înregistrările la dosar.”-  declara săptamana trecuta pentru ziarul Gherila Nicolae Dicu, tatăl fetei, care îl acuză pe primar. 

Primarul Mihai Georgescu: „Sunt eu ultimul bărbat care foloseşte un limbaj mai deocheat ?!?”

„Am avut o discuţie mai amplă, nici eu nu ştiu ce am mai discutat. Oricum, nici nu mai vreau să mai vorbesc, să intru în acest joc urât, să las să vedem ce va face ancheta, dacă au depus plângere penală împotriva mea. Eu mai fac glume, ca orice bărbat. Mai am genul ăsta de discuţii, pentru că vorbesc cu foarte multă lume. Dacă am greşit, plătesc. Îmi cer scuze faţă de toţi cei care mi-au dat votul, care m-au ales să le fiu primar. Mi-am dat demisia din funcţiile politice. Ce vină are PSD să fie târât în această poveste? Că în fiecare partid există oameni cu o condiţie morală mai bună sau mai puţin bună. Poate că aceasta este o lecţie de viaţă pentru mine. Dacă mă găsesc vinovat, să fiu sancţionat sau nu ştiu ce se va decide, o să vedem ce se va întâmpla cu funcţia de primar. Dacă fata s-a simţit ofensată în vreun fel, de ce nu a depus atunci plângere şi a fost nevoie de tot scandalul în presă? Eu nu am hărţuit pe nimeni. Nu ştiu dacă a fost pusă de cineva să mă înregistreze, nici nu ştiu cât de interesată era să lucreze la Primărie. Legat de înregistrare, i-am propus să o angajez pe cabinetul meu de primar, ca şi consilier, să ţină legătura cu presa. Ştiţi că se pot face angajări pe cabinet, fără concurs. Că se poate munci şi de acasă. I-am spus că o oră, două să fie la birou, la dispoziţia mea, pentru că sunt lucruri de făcut, să fie prezentă la serviciu, în niciun caz pentru relaţii sexuale. Dar acum am aflat că nu are BAC-ul. Am înţeles că s-a angajat la un casino.” Întrebat de discuţiile mai intime purtate cu A. Dicu, în care foloseşte cuvinte de genul „păsărică”, primarul Georgescu a spus: „Îmi cer scuze pentru un astfel de limbaj. Sunt eu ultimul bărbat care foloseşte un limbaj mai deocheat?” De asemenea, întrebat de ce i-a închis telefonul în nas tatalui fetei, primarul a declarat pentru ziarul Gherila că era într-o sâmbătă, la un eveniment: “Nu puteam să vorbesc la telefon, dacă avea ceva să-mi comunice, ştia unde să mă găsească. El mi-a trimis ulterior nişte mesaje, dar nu am mai vorbit cu el. Nici cu fata.”-spunea zilele trecute Mihai Georgescu.

Write A Comment