Primarul Ion Georgescu a fost arestat pentru 30 de zile!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată în această seară de magistraţii Tribunalului Argeş.

DECIZIA: „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Piteşti. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Georgescu Ion, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000, pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 05.10.2023, mandatul de arestare fiind valabil până la data de 03.11.2023, inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 05.10.2023, ora 20.00.”

Ion Georgescu a fost denunţat de şeful Poliţiei Locale Piteşti, Valerică Nicolae.

„Georgescu Ion ar fi acceptat de la o persoană promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.”- spune DNA.

Ruda este fiica lui Nicolae Valerică, Sînziana Nicolae, o tânără doctoriţă specializată în chirugie generală, care a terminat rezidenţiatul în acest an şi îşi desfăşoară activitatea la Spitalul din Costeşti şi la Spitalul Militar Piteşti. 

Nicolae Valerică i-ar fi cerut primarului să-i înapoieze suma de 10.000 de euro, pentru că nu a onorat promisiunea de a-i angaja fiica. Banii au fost returnaţi de primar ieri, 4 octombrie, când DNA a realizat şi un flagrant, reţinându-l pe edil pentru 24 de ore.

CITIŢI ŞI:

Fiica denunţătorului din dosarul primarului Ion Georgescu: După rezidenţiat, suntem şomeri!

Comunicatul DNA, in cazul primarului din Mioveni

Write A Comment