Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului GEORGESCU MIHAI pentru săvârşirea a două infracţiuni de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual prevăzute de art. 299 alin. 1 din Codul penal şi art. 299 alin. 2 din Codul penal.

În rechizitoriul întocmit, în esenţă, s-a reţinut că în perioada 29.10.2021-24.05.2022 inculpatul Georgescu Mihai, în calitate de primar al comunei Călineşti, jud. Argeş, profitând de situaţia de autoritate şi superioritate asupra persoanei vătămate A, angajată în funcţia de agent de securitate în cadrul unei societăţi având ca obiectiv paza Primăriei comunei Călineşti, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a pretins, în mod repetat, favoruri de natură sexuală de la persoana vătămată.

Tot în aceste împrejurări, la data de 24.05.2022 inculpatul Georgescu Mihai, în scopul de a o angaja pe aceeaşi persoană vătămată în cadrul Cabinetului primarului, a pretins de la aceasta favoruri de natură sexuală.

Urmărirea penală a fost efectuată în cauză de către organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni.

 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă conform Codului de procedură penală finalizarea urmăririi penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (PRIM-PROCUROR, Constantin-Cosmin Puiulescu)

 

Write A Comment