Președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, a ținut să transmită un mesaj cu ocazia încheierii misiunii Armatei Române în Afganistan. 

”Cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan, vreau să le mulțumesc militarilor argeșeni, dar și din țară, care și-au îndeplinit cu onoare și profesionalism misiunile. Datorită lor, România a stat alături de statele membre NATO în războiul împotriva terorismului, consolidând, în același timp, parteneriatul cu Statele Unite ale Americii. Cu sacrificii personale uriașe, uneori chiar cu prețul vieții, militarii români au dovedit că sunt camarazi de nădejde, profesioniști, reușind să coopereze admirabil cu militarii altor naţiuni.

Îi onorăm pe cei peste 32.000 de militari români care au participat, timp de 19 ani, la acțiunile desfășurate în Afganistan, îndeplinindu-și misiunile cu devotament și spirit de sacrificiu. În același timp, ne rugăm astăzi pentru odihna celor 27 de militari care și-au pierdut viața în Afganistan, iar gândurile noastre merg și spre cei 227 de răniți care au rămas cu sechele în urma acestor misiuni. Acești eroi merită, pentru sacrificul lor, recunoștința noastră veșnică.

Prezenţa trupelor noastre în Afganistan ne-a adus respectul aliaţilor şi al partenerilor de coaliţie, al comunităţii internaţionale, atât pentru decizia de a ne implica în această operaţie, cât şi pentru felul în care militarii români şi-au dus la îndeplinire misiunile. România şi-a respectat astfel angajamentele asumate, rămânând în Afganistan până la îndeplinirea misiunii şi retragerea forţelor NATO”- a declarat Adrian Miuțescu.

Departamentul de comunicare al PNL Argeș

Write A Comment