ALINA GORGHIU: Senatul a votat pentru salvarea Bisericii „Sfânta Treime” din Golești, patrimoniu românesc!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

„Cu 85 de voturi „pentru” , 1 „contra” și 2 „abțineri”, plenul Senatului a votat astăzi propunerea legislativă pe care am inițiat-o pentru a se asigura fonduri necesare de la bugetul de stat pentru restaurarea și conservarea bisericii „Sfânta Treime” din Golești, obiectiv din patrimoniul național. Nu am lăsat nimic la voia întâmplării! Tocmai de aceea, am avut discuții cu colegii parlamentari de la PSD, de voturile cărora aveam nevoie, să ne sprijine în acest demers.

Am încredere că, și la Camera Deputaților, for decizional, votul va fi similar cu cel de la Camera Superioară a Parlamentului.

Biserica „Sfânta Treime” din Golești, unde sunt înmormântați doi prim-miniștri ai României, un actor important al Revoluției de la 1848 și doi mari cărturari, toți din familia Golescu, trebuie salvată de la ruină. Vorbim despre o adevărată bijuterie arhitecturală și plină de istorie. Suntem cu toții conștienți că atât costurile care privesc restaurarea și conservarea bisericii, cât și întreținerea ei nu pot fi acoperite din donațiile cetățenilor la momentul actual.

În acest context am inițiat propunerea legislativă de a se aloca anual, de la bugetul de stat, pe o perioadă de 15 ani, suma de un milion de lei către Biserica „Sfânta Treime” din Golești.
Județul nostru are o bogăție culturală și istorică uriașă. Iar datoria care ne revine nouă este să avem grijă de ea.
Mulțumesc încă o dată și colegilor din PSD și celorlalți coinițiatori pentru că au pus umărul să salveze acest obiectiv de patrimoniu din județul Argeș.”

Alina-Ștefania Gorghiu
Președinte PNL Argeș

sursa foto Alina Gorghiu- PNL Arges 

sursa slider Biserica Sfânta Treime Goleşti- Ştefan Bordian Facebook

Write A Comment