Aproape 42% dintre copiii României sunt afectați de sărăcie!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Aproape 42% dintre copiii români sunt afectați de sărăcie, excluziune și discriminare!

ℹ️Recent a fost lansată Inițiativa “România pentru fiecare copil”. Obiectivul acesteia este de a contribui la incluziunea socială a tuturor copiilor și adolescenților, în special a celor vulnerabili, prin servicii de sănătate, educație și protecție a copilului (servicii comunitare și specializate integrate) de calitate, echitabile și coordonate, precum și prin norme sociale protective.

Aproape 42% dintre copiii români continuă să fie afectați, în mod disproporționat, de sărăcie, acces redus la servicii, excluziune și discriminare, potrivit documentului. Acești copii sunt mai expuși situațiilor de violență, separare de familie și plasament în servicii de îngrijire alternativă sau școli speciale, iar normele sociale și de gen au un impact negativ asupra incluziunii sociale a acestora.

Iar datele Organizației „Salvați Copiii” arată că, pentru prima dată în ultimii cinci ani, riscul de sărăcie și excluziunea socială au crescut în rândul copiilor români!

Această situație trebuie corectată imediat, pentru a putea micșora decalajele și asigura copiilor respectarea drepturilor fundamentale! Este nevoie urgentă de promovarea incluziunii sociale și dezvoltarea unor politici publice în beneficiul celor mai vulnerabili copii.

Simina Bucura Oprescu, deputat PSD de Arges

Write A Comment