Cătălin Rădulescu: “Drumul meu în politica asta murdară și inutilă s-a încheiat!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

“Dacă Liviu Dragnea va dori să facă ceva în politică, eu sunt oricum lângă el!”, spune Cătălin Rădulescu

Fostul deputat PSD, Cătălin Rădulescu, în ultima perioadă vicepreşedinte al Partidului Ecologist Român România, şi-a anunţat colegii de partid, vineri pe WhatsApp, că a decis să renunţe la PER şi la politică. Decizia coincide cu eliberarea fostului lider PSD, Liviu Dragnea din închisoare, astfel că deja au apărut informaţii conform cărora Cătălin Rădulescu s-ar alătura acestuia în oricare dintre proiectele pe care le-ar avea în atenţie pe viitor. Cătălin Rădulescu confirmă.

Am obosit luptând, mi-am neglijat ani întregi familia și pe mine și în final am ajuns la concluzia dureroasă a marelui Ţuţea

Membrii PER Argeş, atâţia câţi au mai rămas după scindarea acestei formaţiuni, ulterior alegerilor locale din 2020, au primit un mesaj de ADIO de la Cătălin Rădulescu. Cu avizul său, publicăm o parte din ceea ce a transmis colegilor:

“Dragi colegi, mi-am dorit să aflați de la mine și nu de la alții motivele retragerii mele din PER! În fapt, nu e o retragere numai din conducerea PER Argeş sau din funcţia de prim-vicepreședinte PER la nivel naţional, ci de retragerea mea din politica acestei ţări! Am luat această decizie , consultându-mă cu familia mea, cu prietenii și mai ales ascultându-mi inima și simțurile care nu m-au înșelat decât foarte rar! Pentru mine, această etapă s-a încheiat: 12 ani de parlament, de trei ori președinte de partid pe județ, președinte pe diaspora, secretar al comisiei de politică externă, vicepreședinte al comisiei de afaceri europene, vicepreședinte al comisiei de transporturi și infrastructură și chestor al Parlamentului României. Toate aceste funcții m-au onorat! Le mulțumesc celor care m-au propus și ales! Începând cu decembrie 1989, când mi-am riscat viața pentru ca noi, românii, să putem avea o viață liberă, democratică, cu drepturi și libertăți și până acum două zile, când am luat această decizie, am crezut că și noi românii putem fi demni, putem fi patrioți și naţionalişti și putem fi așa cum zi de zi ne arată cum ar trebui să fim, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Croația, Serbia sau chiar Austria sau Italia, însă trădarea și laşitatea din sângele nostru, slăbiciunea și plăcerea de a sta în genunchi în faţa altora, obișnuința de a da “sărut-mâna“ stăpânilor, lipsa de empatie, lipsa de curaj, lipsa de reacție la atacurile străinilor și a trădătorilor de neam, asupra limbii noastre, asupra bisericii și credinței noastre, asupra familiei tradiționale și obiceiurilor și datinilor noastre românești, și tolerarea furtului resurselor țării noastre, a abuzurilor de orice fel, a statului paralel “deep state”, și alegerea de către popor a unor nulităţi, a unor inculți, a unor trădători de țară care ne conduc astăzi destinele în orașe, în Parlament, în Guvern și ministere, m-au făcut să înțeleg că lupta noastră, a naționalistilor, a celor care ne-am bătut pentru drepturile românilor, pentru prosperitatea și decenţa vieții lor și pentru ca românii să fie respectați în lume, a avut eșec și am fost îngenunchiați de stăpânii europeni și nu numai cu ajutorul trădării unor români! Nu putem fi ca ungurii, ca polonezii, ca toţi ceilalți! Am obosit luptând, mi-am neglijat ani întregi familia și pe mine și în final am ajuns la concluzia dureroasă a marelui Ţuţea! Mi-am făcut datoria faţă de țară și popor, însă atunci când noi, naționaliștii, am fost denigrați, ni s-au ameninţat familiile, ni s-au făcut dosare la comandă fiind nevinovați, au fost prea puţini aceia care au fost lângă noi! Așa că drumul meu în politica asta murdară și inutilă s-a încheiat!”

Cătălin Rădulescu:“Eu sunt lângă Liviu Dragnea oricum, indiferent dacă va mai dori să facă vreodată politică sau nu.”

L-am întrebat pe Cătălin Rădulescu care este motivul principal pentru care a hotărât să renunţe la politică. “Mi-am neglijat familia. Cel puţin pentru o perioadă, vreau să-mi văd de treaba mea, de afacerile mele. Decizia este una personală. Mi-am impus să fac o pauză de doi ani. Asta spun acum, pentru că nu ştiu ce va fi cum va fi după doi ani. Mi-am început nişte proiecte cu foşti miniştri importanţi ieşiţi din politică. Nu pot să mai continuu cu PER, pentru că nu mă satisface. Rezultatul acestui partid este zero, este fără sediu, fără principii, fără program, fără doctrină. PER nu vrea lideri. Toţi prietenii mei au plecat din PER, de la Şerban Nicolae la Liviu Pleşoianu.”- a declarat Rădulescu pentru Gherila. Referitor la Liviu Dragnea şi un posibil parteneriat cu acesta, fostul vice PER a declarat că: “Liviu Dragnea este şi va fi prietenul meu de 30 de ani. Îl consider un nationalist, un patriot. Ce i s-a întâmplat a fost pentru că a deranjat. Am vorbit cu el ieri (joi, 15 iulie). L-am sfătuit să stea stea cu familia, să-şi facă tote analizele, să se relaxeze, iar dacă are vreun gând pentru un proiect mă va anunţa. Ştie toată lumea că mă număr printre primii trei prieteni ai lui. Eu sunt lângă el oricum, indiferent dacă va mai dori să facă vreodată politică sau nu.” Liviu Dragnea a ieşit  din închisoare, după ce Tribunalul Giurgiu a admis joia trecută cererea acestuia de eliberare condiționată. Dragnea a intrat în penitenciar în 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Candidatură fără succes

Cătălin Rădulescu a intrat în PER anul trecut, candidând fără succes pentru o funcţie de parlamentar la Camera Deputaţilor, alături de fostul subprefect de Argeş, Gheorghe Rizescu şi fotbalistul Adrian Neaga la Senat.  Şeful PER  România, Dănuţ Pop, explica în noiembrie 2020 pentru interespublic.ro, de ce a apelat la Cătălin Rădulescu: “Cu domnul Cătălin Rădulescu mă cunosc de foarte mulţi ani, de peste 20 de ani, de la momentul Revoluţiei. L-am rugat să vină să mă ajute. I-am cerut de mai mult timp ajutorul, de când era încă în PSD. Acum a analizat şi a spus că poate veni în PER.”

(Graţiela Bâzoi)

 în foto: deputatul de Maramureş Sorin Bota, Cătălin Rădulescu şi Cătălin Ivan, președinte Alternativa pentru Demnitate Națională şi fost  europarlamentar

Write A Comment

error: Content is protected !!