Marius Nicolaescu: “Știe (Ionuţ Moşteanu) câte spitale are în subordine CJ Argeș?”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Vicepreşedintele CJ Argeş, Marius Nicolaescu, dă o replică usturătoare la una dintre postările deputatului USR de Argeş, Ionuţ Moşteanu, lansată pe reţelele de socializare. Moşteanu a spus că “În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și să începem acest demers cu spitalele MAPN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenție mai mare față de bolnavi. Nu trebuie să existe români ”speciali” în lupta cu boala. Haideți să facem asta! Și apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele județene ”confiscate” de baronii locali.”

Vicepreşedintele Marius Nicolaescu îl întreabă pe parlamentarul USR dacă ştie cum funcţionează, în realitate, un spital gestionat de administraţia judeţeană şi dacă are idee câte unităţi spitaliceşti se află în subordinea CJ-ului:

“Am citit recent o declarație a unui deputat aflat în coaliția de ,,guvernare” prin care solicită ,,trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății”.Cred că este un punct de vedere care se află în opoziție cu principiile micului partid pe care-l reprezintă. Cunoaștem cu toții principiile libertine și dorința de descentralizare ale acestui partid.  Administrațiile locale, de oricare culoare politică ar fi ele, ar fi foarte bucuroase să nu mai gestioneze spitalele. Cunoaște distinsul domn că sistemul arată precum o struțo-cămilă deoarece, administrativ, anumite spitale se subordonează autorităților publice locale iar din punct de vedere al actului medical se subordonează Ministerului Sănătății!? Bineînțeles am dori ca înjurăturile să și le ia ei, ,,guvernanții”, ci nu noi care facem investiții! Cunoaște distinsul domn, spre exemplu, care erau datoriile SJU Pitești la preluarea de către CJ de la Ministerul Sănătății? Știe câte spitale are în subordine CJ Argeș? Cunoaște distinsul domn, câte investiții s-au făcut în acest spital de când este preluat de CJ? Cunoaște distinsul domn, câte proiecte cu fonduri europene, PNDL și fonduri proprii sunt în derulare? Referitor la situația de la Spitalul Victor Babeș:,,este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”- a declarat astăzi Marius Nicolaescu.

 

Write A Comment

error: Content is protected !!