PNL Arges respecta si trateaza cu profunda onoare Ziua Regalitatii

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

10 mai este o zi cu triplă semnificație pentru România, fiind legată de trei evenimente importante din istoria noastră: începutul domniei lui Carol I, independența statului român și încoronarea primului rege al țării. 

Pe 10 mai 1866 Carol de Hohenzollern Sigmaringen a sosit în România.

Unsprezece ani mai târziu, pe 10 mai 1877, Senatul de la acea vreme a votat proclamația de independență față de Imperiul Otoman.

Pe 10 mai 1881 Parlamentul a votat transformarea țării din principat în regat, iar principele Carol a fost încoronat rege al României.

PNL Argeș respectă și tratează cu profundă onoare ziua de 10 mai și aduce un omagiu celor care au creat și consolidat statul român modern. Luni, subprefecții județului Argeș, Emanuel Soare și Lucian Ionescu, viceprimarul Piteștiului, Gelu Tofan, președintele PNL Curtea de Argeș, Cristian Mitrofan, alături de consilierii locali municipali, Mădălin Marinescu și Doru Georgescu și Marius Moisescu, inspector școlar în cadrul ISJ Arges, au omagiat la Curtea de Argeș ziua de 10 mai și au depus coroane de flori la mormintele regilor României.

Departamentul de comunicare al PNL Arges

Write A Comment