Potrivit declaraţiilor directoarei DSP Argeş, Sorina Honţaru, 9830 de argeşeni au intrat în posesia tichetelor de masă, în valoare de 100 de lei, pentru că s-au vaccinat cu schema completă. 

„Sunt tichete distribuite în două tranşe, pentru 5890 de persoane, respectiv 3940. Vorbim de persoanele care s-au vaccinat cu schema completă, după data de 3 septembrie anul curent. Acordarea tichetelor este un proces în plină desfăşurare şi pe măsură ce statul va bugeta alte tichete de masă, acestea vor fi distribuite către centrele de vaccinare sau medici de familie.”- a declarat Sorina Honţaru pentru interespublic.ro. 

Directoarea DSP Argeş a mai precizat că fiecare persoană vaccinată,  care nu a intrat în posesia voucherului de 100 de lei, va fi contactată de asistent sau medic familie. 

Termenul de ridicare a alocaţiilor de hrană pentru cei care se vaccinează cu schema completă a fost prelungit pe data de 3 noiembrie, de la 60 de zile la 6 luni prin ordin al ministrului Sănătăţii.

În luna octombrie 2021, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat suplimentarea fondurilor pentru achiziţia tichetelor de masă cu suma de 13,8 milioane de lei. 

De la începutul campaniei de imunizare (decembrie 2020), la nivelul judeţului s-au înregistrat până ieri – 193.799 argeşeni care s-au vaccinat cu schema completă.

 

Write A Comment