Argeşeni în Marea Britanie: “Văd familii cu copii în parc, băieți jucând fotbal…Nu respectă regulile!”(VIDEO)

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Anca Radu, născută la Mioveni, este stabilită în Wellingborough, Marea Britanie, împreună cu familia. Iată ce ne-a povestit ieri seară:

Îmi ţin copilul acasă, chiar dacă şcoala e deschisă

“Situația nu este la fel de urâtă ca și în Italia sau Spania. Asa cum toată lumea spune, suntem cam cu două săptămâni în urma lor… dar timpul trece și deja avem la nivel naţional 19.522 de cazuri infestate și 1.228 de morți. Eu lucrez pentru o companie care se ocupă cu vânzări online. Guvernul a decis ca cei care muncesc pentru serviciile poştale și livrări să fie considerați și ei key-workers și pentru toți cei care au copii, școala este încă deschisă. Dar eu am ales să îmi țin copilul acasă în grija soțului care și-a pierdut deja serviciul. Este a doua săptămână de când la locul meu de muncă managerii ne-au impus noi reguli care trebuie respectate până la momentul când Guvernul va spune stop și vom înceta lucrul. Ne-au pus la dispoziție măști, mănuși și șervețele dezinfectante. Nu mai avem voie să ne apropiem unul de celalalt la mai puțin de 2 metri. S-au schimbat pauzele pentru a ne micșora numărul în cantine și orele de plecare, să putem evita următorul schimb.

Nu toţi conştientizează gravitatea situaţiei

Deja ni s-au dat formulare prin care să dovedim poliţiei că mergem sau venim de la muncă (în cazul în care ne opresc). Mulți colegi sunt speriați. Mi-au zis că și-au făcut provizii și că mai merg la cumpărături o dată pe săptămână, ca și mine de altfel. Din păcate, nu toți conștientizează cât de grav este ceea ce se întâmplă. De câte ori vin de la muncă, mai ales dacă e o zi călduță, văd familii cu copii în parc, băieți jucând fotbal…Poliţia îi somează de pe marginea parcului să părăsească  zona. În alte părţi, tinerii inconştienţi ies la grătare. Ar trebui să le fie frică, dacă nu de virus, măcar de amenda care e de £60 la prima abatere (£30 dacă o plătești în două săptămâni) și până la £960 la a doua.

 

 

Cumpărături cu raţia

Cu 3 săptămâni în urmă a început panica cumpărăturilor, majoritatea axându-se pe gelurile, șervețelele și săpunurile dezinfectante, orez, paste, conserve și hârtie igienică. Ca mai apoi să înceapă să devasteze tot. Majoritatea supermarketelor au început să vândă toate produsele esențiale cu rația, două sau 4 produse pe consumator. Bătrânii și cei care lucrează în domeniul sănătății pot face cumpărăturile la orele de deschidere. Apoi urmăm noi, nu mai mulți de 50 de clienți odată, poate chiar mai puţini, accesul depinzând de supermarket.

Chiriaşii, protejaţi de guvern

Toți care nu își vor putea plăti chiriile vor fi protejați de guvern în sensul că proprietarul nu va avea dreptul să-i dea afară. Toți cei care se vor autoizola vor primi săptămânal £94 pentru concediu medical. Firmele care sunt închise își plătesc angajații cu 80% din salariu.

Aşteptăm să ne cumpărăm teste din farmacii

Acum așteptăm să se pună în vânzare testele pentru COVID-19 pe care ni le putem face noi singuri acasă. Ăsta e un lucru bun, zic eu…pentru că odată ce faci testul, pe lângă faptul că poate ieși pozitiv, îți arată și dacă deja ai avut virusul și ai câștigat imunitate. Dar asta doar cine are norocul să achiziționeze unul, pentru că guvernul a dat comandă doar pentru 3.5 milioane de astfel de teste”

În Doncaster este disciplină

Angelian Ţuţea, un alt tânăr argeşean stabilit în Anglia, ne spune că, spre exemplu, în oraşul Doncaster, oamenii sunt mult mai disciplinaţi decât în alte zone şi respectă regulile: “Aici este disciplină. Şi la noi,  lumea a golit toate magazinele mari. Circulaţia este foarte redusă, pentru că toată lumea stă în case. Nu poţi ieşi afară decât pentru a plimba căţelul sau pentru cumpărături. Se lucrează doar în domeniul celor cu livrări la domiciliu, pizzerii, fabrici de carne. Au rămas deschise doar cele cu adevărat utile. Barurile, restaurantele, firmele de vânzări auto sunt toate închise. Problema este că preţurile au început să crească.”

foto 1. presă Marea Britanie foto 2. grătare, zona Kings Heath, Birmingham, Marea Britanie

CITEŞTE ŞI: Argeşeni în Spania: Patinoarul din Madrid a fost transformat în morgă!

Write A Comment