Argeşeni în Spania: „Patinoarul din Madrid a fost transformat temporar în…morgă!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Isabela Morlovea este din Mioveni. Locuieşte împreună cu soţul şi cei doi copii în Spania, la 20 de minute de centrul Madridului. Situaţia din Spania este critică, fiind a doua ţară din Europa cu cele mai multe decese COVID 19. Ce ne povesteşte Isabela, ne poate lăsa pe mulţi dintre noi fără cuvinte:

„Ieri, am ieşit să cumpăr mâncare pentru o săptămână. Pentru că o să mai ies peste două săptămâni. Aşa mi-am propus. Deşi nu mai lucrez, angajatorul mi-a spus să nu-mi fac grijă pentru bani. Mă plăteşte ca şi cum merg la muncă.  Au cumpărat toţi mai multă mâncare, pentru că ştiau că nu o să mai aibă voie să iasă din casă. Se găsesc de toate.

5000 de cadre medicale infectate,  700 de poliţişti infectaţi. Bătrân amendat din cauza… pokemonilor!

Amenzi se dau foarte multe. Nu se stă la discuţii. Te dă jos după bicicletă, după motoretă şi dă cu tine de pământ dacă nu respecţi regulile. Şi au  dreptate, pentru că până acum în Spania sunt 700 de poliţişti şi 5000 de cadre medicale infectate. Un bătrân de 77 ani a fost amendat pentru că ieşise pe stradă la vânătoare de pokemoni. A spus că se plictisea în casă, şi-a descărcat aplicaţia şi a ieşit afară. L-au luat pe sus.

Sălile de sport au ajuns spitale şi case pentru oamenii străzii

Cele mai afectate sunt azilele de bătrâni. Mor câte 20 de bătrâni în fiecare azil. Autorităţile au transformat patinoarul de la Madrid în morgă temporară. Au depozitat sicriile pe gheaţă. Serviciile funerare nu mai fac faţă. Cel mai bun sistem de sănătate este la pământ. Au creat un spital în 24 de ore într-o clădire destinată expoziţiilor, ceva în genul Romexpo cum este la Bucureşti, dar mult mai mare. Sălile de sport au ajuns spitale şi acoperişuri pentru oamenii străzii. Autorităţile au transmis să vină toată lumea acolo, cei fără posibilităţi, unde zilnic li se asigură un pat şi mâncare.

Amica mea, bolnavă de COVID, a fost trimisă acasă

Nu mai sunt materiale medicale. Medicii sunt disperaţi. Se tot spune că testele cumpărate din China nu sunt bune, pentru că nu au precizie. Carantina s-a prelungit până la 12 aprilie. După cum este situaţia aici, cred că până la 1 mai nu ieşim din casă. Am o amică bolnavă de COVID 19. La spital, nu au tratat-o cu nimic. Au trimis-o acasă să se izoleze, iar dacă se agravează, să sune la Urgenţe. Norocul este că e tânără şi nu are probleme de sănătate. Nu a făcut febră, dar câteva zile nu putut respira, nici să vorbească, nici să stea în picioare. Au sunat-o aseară s-o întrebe cum se mai simte. Era un pic mai bine. Stă în casă cu mama ei şi cu băiatul de 7 ani. În Spania se internează dor cazurile grave.

Toate soţiile de politicieni sunt în carantină

Se aude că în statistici ar mai intra şi cei care mor de cauze naturale. A decedat o vedetă de 89 de ani şi au spus că a murit de COVID. Familia a dezminţit public acest lucru, spunând că avea probleme grave de sănătate de circa un an. Cu toatea acestea, se moare destul de mult din cauza COVID. Dacă eşti sănătos, scapi. Dacă ai ghinionul să ai o boală serioasă, cum e diabetul, cancerul, probleme cu inima, e greu. Pe 8 Martie au manifestat în Madrid multe femei. În prima linie s-au aflat toate nevestele de politicieni. Toate sunt infectate şi se află în carantină. Acum se ceartă în Parlament că de ce nu au oprit manifestaţia. Dar lumea spune că sunt tinere şi trece. Trebuie să stăm acasă şi să respectăm toate regulile. Staţi acasă!”- ne-a povestit Izabela.

Până astăzi, prele 14.00, în Spania au fost înregistrate 6578 decese COVID.

In foto 1: intrarea la patinoarul din Madrid, transformat temporar în morgă

În foto 2: controale în trafic Spania

Write A Comment