Cazul COPIL, DE LA ANESTEZIE ÎN COMĂ/ Clinica TEDDY CARE: “Am recomandat tratamentul clasic”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Clinica Teddy Care a emis un comunicat de presă, ca urmare a incidentului cu un copil de patru ani intrat în coma, după ce a fost supus unei anestezii generale:

“Cu privire la incidentul petrecut în data de 10 februarie în cadrul Clinicii Teddy Care, suntem în măsură să precizăm următoarele:

Copilul în vârstă de 4 ani şi 8 luni a venit prima oară în clinica noastră la o consultaţie de specialitate, pe 18 ianuarie. În urma acesteia, s-a constatat că avea nevoie de obturaţii cu tratamente de canal şi obturaţii simple. Deşi s-a dovedit necooperant, părinţilor li s-a recomandat să încerce totuşi tratarea clasică, chiar dacă exista posibilitatea ca tratamentul să dureze mai mult şi rezultatele să se lase aşteptate.

Părinții au optat însă pentru analgosedare deoarece știau de existența acestei opțuni de la fratele mai mare al copilului, căruia i se efectuaseră anterior tratamente dentare sub analgosedare în clinica noastră. Ţinem să menţionăm că tratamentele stomatologice sub analgosedare sunt recomandate în cazul pacienţilor foarte anxioşi, care nu cooperează cu medicul dentist şi a căror stare de sănătate are de suferit din acest motiv.

Copilul a ajuns în clinică pe 10 februarie la ora 14.50, a intrat la tratamente la ora 15:15 – 15:25, moment în care i s-a administrat intravenos anestezicul de către medicul nostru colaborator, medic primar anestezie și terapie intensivă. După maximum 45 de minute de la începerea intervenției, medicul anestezist specialist a început resuscitarea copilului, după ce atât el, cât și medicul stomatolog și asistenta au observat că starea copilului s-a modificat.

Medicul anestezist a constatat că saturaţia de oxigen scăzuse, asociată cu o bradicardie severă şi a început protocolul de resuscitare. Ca măsură suplimentară a fost chemată ambulanţa, iar echipajul SMURD a decis transportarea copilului la spital pentru monitorizare şi investigaţii suplimentare. Mai adaugăm că tratamentul prin analgosedare se desfăşoară fără probleme în clinica noastră din anul 2018, de când am început colaborarea cu medicul primar anestezie şi terapie intensive. Clinica noastră este autorizată de Ministerul Sănătăţii, pentru realizarea acestui tip de tratamente, iar până în acest moment la noi s-au realizat peste o sută de tratamente prin analgosedare, de fiecare dată fără incidente. Tehnica este de altfel folosită în mod curent şi în alte clinici stomatologice atât în Piteşti cât şi în ţară.”- se arată în comunicatul emis de Clinica Teddy Care din Piteşti.

Pe subiect: Medicul Irimia despre acest caz

in foto: Anestezistul Adrian Dinescu, cel care s-a ocupat de intervenţie

 

 

Write A Comment