Fostul primar al Câmpulungului, Liviu Ţâroiu, spune care este motivul pentru care a semnat autorizaţia de construcţie a lucrărilor Bulevardului Pardon, autorizaţie contestată ieri de Prefectura Argeş, în urma unor controale ale Inspectoratului de Construcţii.

Mă întreb de ce nu au fost întrebaţi şeful de Urbanism şi secretara generală a Primăriei

„Este o autorizaţie mai veche, pentru un proiect mai amplu început în 2012, care a fost completată ulterior. Problema a fost că societatea care se ocupa de acest proiect, respectiv Corint, a dat faliment. Atunci, am împărţit proiectul în cinci capitole: reabilitări pentru Piaţa Primăriei, Parcul Kreţulescu, clădirea Băilor, Grădina publică şi Bulevardul Pardon. În 2019, a fost câştigată licitaţia pentru Bulevardul Pardon, de către două firme, ambele cu aceeaşi acţionari. Am continuat cu ei lucrările, s-a emis altă autorizaţie, dar în care nu au mai fost prinse şi alte documente, pentru că am considerat valabilitatea celor din proiectul mare, iniţiat în 2012. Oricum, la acea dată chiar mi s-a spus de la Direcţia de Cultură Argeş că nu mai este nevoie de alte avize, tocmai pentru că existau cele din 2012. Şi, oricum, este vorba de lucrări la sol, nu de modificare clădiri, dar asta este, bulevardul Pardon fiind zonă istorică, s-a pus problema cum s-a pus. Iar ca şi aviz de la Poliţia Rutieră, constructorul era cel care ar fi trebuit să ceară acest document, la momentul demarării lucrărilor. Eu am dat ordinul de începere a lucrărilor în vara lui 2020, înainte de alegeri. Din câte ştiu eu, la dosar au mai fost depuse şi alte avize, după eliberarea autorizaţiei, pentru intrarea în legalitate, dar se pare că acest lucru nu a fost luat în calcul. Am fost amendat de Inspectoratul de Construcţii cu 5000 de lei, dar am contestat. Nu s-a stabilit încă nici primul termen de judecată. Mă întreb de ce nu au fost întrebaţi şeful de Urbanism şi secretara generală a Primăriei, care au semnat de legalitate autorizaţia de construcţie, alături de mine, dar asta este.”- ne-a declarat Liviu Ţîroiu.

Reamintim că ieri Prefectura Argeş a anunţat că a cerut în instanţă anularea autorizaţiei pentru lucrările la Bulevardul Pardon, după ce în martie anul acesta, Inspectoratul de Construcţii a constatat că a fost emisă cu încălcarea legii.

Write A Comment