Florin Bucălie îşi pierde mandatul de primar al comunei Mălureni!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Ieri, 10 februarie, Tribunalul Vâlcea s-a pronunţat într-un proces  esenţial pentru primarul de la Mălureni, Florin Bucălie (PSD). 

Edilul a cerut revizuirea soluţiei în procesul pe care l-a pierdut la Tribunalul Argeş în anul 2021. Bucălie a solicitat atunci ca magistraţii argeşeni să anuleze ordinul de prefect, prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului său de primar, din cauza incompatibilităţii găsite de ANI. 

Agenţia Naţională pentru Integritate a acuzat că în perioada 26 iunie 2012 – 17 martie 2016, Florin Bucălie a exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Malureni (şofer). 

Primarul a pierdut definitiv procesul cu ANI, iar ieri a pierdut definitiv şi procesul de revizuire a soluţiei, care atrage pierderea mandatului de edil. 

Conform procedurilor, secretarul Primăriei Mălureni urmează să pună în practică ordinul de încetare a mandatului de primar (ordin al Prefecturii Argeş, emis în 29.12.2020), prin convocarea Consiliului Local şi delegarea atribuţiilor de primar ale lui Florin Bucălie către viceprimarul Adrian Nicolae (PSD). 

Cererea primarului din Mălureni pentru revizuirea soluţiei s-a judecat la Vâlcea, pentru că Prefectura Argeş a cerut strămutarea procesului din judeţ, invocând motive de imparţialitate. 

G.B.

Write A Comment