În ce comune din Argeş vor ajunge cele 25 de microbuze electrice din PNRR

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, Ion Mînzînă, a semnat săptămâna trecută la Palatul Victoria, în prezența premierului Marcel Ciolacu, contractul de finanțare pentru proiectul de achiziționare a celor 25 de microbuze electrice destinate transportului elevilor.

Peste 5800 de elevi din județul Argeș vor beneficia de transport către și de la instituțiile de învățământ în condiții de siguranță, moderne și ecologice. La eveniment a fost prezent și administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu. Proiectul ”Achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județul Argeș” este finanțat în cadrul unui proiect derulat de Ministerul Educației – România prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fiind vorba de fonduri nerambursabile 100%.

Avem un al treilea proiect concretizat prin care Consiliul Judetean Arges, în cadrul programelor derulate de Guvernul României, sprijină administrațiile locale din zona rurală în modernizarea infrastructurii școlare. Pe lângă acest proiect prin PNRR, în județul Argeș vor mai ajunge alte 17 microbuze electrice în alte 17 localități, printr-un proiect finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), iar alte 3 microbuze școlare clasice au ajuns deja în comune. Practic, jumătate din comunele din Argeș vor avea microbuze pentru elevi moderne. Cred că este o investiție benefică pentru fiecare comunitate și mai ales pentru copiii noștri, pentru că le facilităm accesul la educație și, în același timp, protejăm și mediul înconjurător” – a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliul Judetean Arges.

Selecția celor 25 de comune care vor beneficia de aceste microbuze electrice pentru transportul elevilor a avut la bază criterii obiective, criteriile din ghidul solicitantului, precum inaccesibilitatea la transport școlar, numărul de elevi care trebuie transportați, zonele defavorizate.

Conform proiectului, beneficiarii investiției trebuie să amplaseze o stație de încărcare pentru microbuzul electric într-un loc public până la data de 31.12.2024. Localitățile care nu vor realiza acest lucru nu vor putea primi microbuzul. De asemenea, trebuie să asigure pe o durată de minimum 4 ani un șofer, să asigure costurile de reparații și întreținere a microbuzelor, precum și costurile de alimentare. Localităţile în care vor ajunge cele 25 de microbuze electrice sunt: Albeştii de Argeş, Aninoasa, Berevoeşti, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Călineşti, Cetăţeni, Cocu, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Hârtieşti, Lereşti, Leordeni, Mălureni, Merişani, Miceşti, Mihăieşti, Muşăteşti, Schitu-Goleşti, Stoeneşti, Tigveni, Ţiţeşti, Ungheni şi Valea Mare Pravăţ.

Valoarea totală a proiectului ”Achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor din județul Argeș” este de 30.183.559,25 lei fără TVA (35.918435,51 lei cu TVA), din care valoarea eligibilă este de 30.172.259,25 lei fără TVA (35.904.988,51 lei cu TVA), iar valoarea neeligibilă este de 11.300,00 lei fără TVA (13.447,00 lei cu TVA) este aferentă cheltuielilor de informare și publicitate, cheltuieli care sunt obligatorii.

Write A Comment