Mariana Turcescu de la APIA scapă definitiv de acuzaţia eronată de luare de mită!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Curtea de Apel Piteşti a decis astăzi, în mod definitiv, că Mariana Turcescu (fostă Pană), fostă şefă a APIA Argeş, nu are nicio legătură cu acuzaţia de luare de mită, lansată iniţial în dosarul DNA, întocmit pe numele acesteia.

DNA chiar lămurise încă din faza urmării penale infracţiunea de luare de mită pusă în sarcina fostei directoare APIA, acest capăt de acuzare ajungând să fie clasat. Astfel, trimiterea în judecată a Marianei Turcescu ar fi trebuit să vizeze doar presupusa faptă de „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”.

Tribunalul a preluat  în mod greşit încadrările făcute la startul dosarului DNA, anunţând începerea judecăţii atât pentru luare de mită, cât şi pentru folosirea de informaţii nedestinate publicităţii.  Astfel că Mariana Turcescu a fost nevoită să se îndrepte împotriva erorii la Curtea de Apel Piteşti.

Curtea a clarificat situaţia la al doilea termen de judecată, emiţând astăzi o decizie definitivă: „Înlătură dispoziţa de începere a judecăţii cu privire la inculpata Turcescu Mariana pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită„- au decis  magistraţii.
Procesul pe fond urmează să înceapă la Tribunalul Argeş, cu un prim termen stabilit pentru luna decembrie şi va viza judecata pentru „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”.

Mariana Turcescu a fost suspendată din funcţia de director al APIA Argeş, ca urmare a declanşării anchetei DNA. DNA spune că Mariana Turcescu ar fi oferit subiecte pentru ocuparea unui concurs la instituţia pe care o reprezenta. Fosta şefă APIA susţine că îşi va demonstra nevinovăţia în faţa magistraţilor.

pe subiect: Șefa de la APIA: Nu sunt vinovată

Write A Comment