Piteștiul, oraşul cu cele mai multe locuri de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Integratorul de soluții inteligente la cheie Vegacomp Consulting publică Inventarul Parcărilor Publice 2022, conform căreia România dispune de 1.275.603 locuri de parcare publice, față de 1.174.491 în anul anterior. Cu o o toleranţă de 10% aferentă ratei de exactitate a răspunsurilor municipalităților, numărul total de locuri poate atinge 1.400.764.

Potrivit analizei, în România sunt 157 de orașe care taxează utilizarea locurilor de parcare, 135 de localități care nu taxează – exceptând cele 32 de primării care nu au răspuns solicitării de informații pentru acest raport. Tariful pentru parcările de reședinţă variază între 30 și 120 lei în localităţile mici, respectiv între 70 și 200 lei în orașele mari. Pentru abonamente, preţurile de închiriere variază între 15 lei/lună și 1.000 lei/lună. Tariful orar de ocupare pentru parcările publice cu plată variază între 1 și 5 lei, cu excepţia Bucureștiului și a Clujului, unde limita maximă ajunge la 10 lei, date asemănătoare cu cele înregistrate în 2021. Clasamentul locurilor publice de parcare este condus detașat de București, iar Capitala este urmată, la distanță considerabilă, de Timișoara și Brașov.

Dacă în 2021, Brașovul și Oradea erau exemple de incluziune și lideri detașați la numărul de locuri publice de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități, în 2022, Piteștiul este orașul cu cele mai multe locuri de parcare alocate acestora – respectiv 1.518. De asemenea, aria parcărilor rezidențiale este dominată autoritar de sectoarele din București., Iași, Brașov dar şi Pitești, cu un număr de 37.249 locuri de parcare rezidenţiale. Mioveniul, oraș cu tradiție demonstrată în industria auto, conduce clasamentul orașelor mici, la nivel de parcări rezidențiale, urmat de Făgăraș și Slobozia. În ceea ce priveşte veniturile din parcări, Piteştiul se situează pe locul al patrulea, în topul oraşelor medii, după Oradea, Arad şi Sibiu, cu venituri însumate la 4,728,043.00 Lei. RAPORTUL AICI: www.vegacomp.ro.

Write A Comment