Primarul Cristian Gentea: “Parcurile din Pitești sunt o invitație permanentă la relaxare, evadare în natură, timp liber de calitate pentru piteștenii de orice vârstă”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Parcurile din Pitești sunt o invitație permanentă la relaxare, evadare în natură, timp liber de calitate pentru piteștenii de orice vârstă, pentru plimbare și joacă. 

Astăzi este o zi liberă, haideți să profităm de ea!

Ne îngrijim de ele cu atenție și am investit constant în modernizarea lor, astfel încât aceste oaze de verdeață să sporească frumusețea orașului și să crească numărul de oameni care le valorifică, în fiecare zi, pentru activități în aer liber. 

Parcul Lunca Argeșului se întinde pe o suprafață de 24 ha și este vizitat de aproximativ 1500 de persoane în fiecare zi.

Poziționat pe malul râului Argeș, dispune de 4 km de piste pentru biciclete, 15 km de alei, circa 360 de bănci, două fântâni arteziene, teatru în aer liber, terenuri de sport (fotbal, baschet, tenis de câmp, tenis de masă), două spații de joacă pentru copii, spațiu distractiv Aventura Park și patinuar ecologic.

Peste 2.000 de arbori, arbuşti și flori îl împodobesc, iar – în ultimii ani – el a devenit locația pentru evenimentul nostru de brand, Simfonia Lalelelor, dar și pentru alte evenimente majore.

Parcul Lunca Argeșului a fost proiectat astfel încât să facă legătura cu Parcul Ștrand, printr-o alee pietonală și o pistă de biciclete care trec pe sub podul Râului Argeș.

Parcul Ștrand se întinde pe o suprafață de 14 ha și este vizitat de aproximativ 800 de persoane pe zi. Având un lac superb şi canale, printre lebede, pescăruși și rațe sălbatice, permite plimbări cu barca sau cu hidrobicicletele în perioada de primăvară-vară. Pune la dispoziție zonă de picnic, 3 spații de joacă, Skatepark, trenuleț pentru copii, teatru în aer liber și spații pentru tenis de masă.

Pădurea Trivale este locul favorit de promenadă al piteștenilor. Este demarată procedura legală pentru a deveni pădure-parc, cu alei, piste pentru biciclete, bănci, iluminat, toalete ecologice și construcții provizorii din lemn.

Expo-Parc a fost reamenajat în proporție de 80%, fiind implementat inclusiv un sistem modern de irigație cu automatizare pentru gazon. Lacul cu broscuțe țestoase, dar și spațiile de relaxare atrag în fiecare zi peste 300 de persoane.

Toate celelalte parcuri din cartierele Piteștiului sunt întreținute și amenajate cu mobilier urban, spații gazonate, flori și aranjamente.

Mă bucur mereu când văd cât de frumos arată Piteștiul, când văd acest zone pline de copii și tineri și căutăm permanent să sporim atractivitatea lor prin noi facilități!

Mulțumesc pentru încredere!

Suntem o forță împreună!

Primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea

Write A Comment