AUR şi BRONZ pentru Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești la Olimpiada Națională de Matematică

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

După mulţi ani, Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești a obţinut două medalii la Olimpiada Naţională de Matematică. Este vorba de medalia de aur, obţinută de Emanuel Mazăre și medalia de bronz, câştigată de Mario Stan, ambii elevi ai clasei a VII-a E.

Elevul Emanuel Mazăre (foto stanga ) a fost selectat pentru proba de baraj în vederea constituirii lotului de juniori al României, ce se va susține la Universitatea din București în data de 15 mai 2021.Circa 600 de elevi din clasele VII-XII au participat la spectacolul național al matematicii, faza finală a Olimpiadei Naționale de Matematică.

Organizată în acest an de Societatea de Științe Matematice din România,, etapa finală a ediției a LXXI-a, a fost găzduită de centre universitare de prestigiu din țară, printre care si Universitatea din Pitești.

Au fost emoții, un regal al excelenței în matematică, al minților sclipitoare, deschise și inventive. Clipe care încununează eforturi, muncă și sacrificii, parcurgerea cu succes a celor trei etape din acest an ale competiției, potrivit directorului Şcolii „Mihai Eminescu” Piteşti, Marian Haiducu- profesor (doctor în matematică) al celor doi elevi.

mai multe detalii aici: AUR şi BRONZ la Matematică, pentru Şcoala Mihai Eminescu Piteşti

foto slider: Emanuel Mazăre şi Mario Stan

 

Write A Comment

error: Content is protected !!