Câţi elevi argeşeni au lipsit de la Simularea BAC-ului

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

1129 de elevi argeşeni au lipsit de la simularea BAC, la proba de La limba și literatura română, 1191 de la proba obligatorie a profilului şi 1366 la proba la alegere a profilului și a specializării. Mai precis, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, prezenţa a fost următoarea:

La limba și literatura română – elevi înscriși 5038, din care prezenți 3909;

La proba obligatorie a profilului – elevi înscriși 5038, din care prezenți 3847;

La proba la alegere a profilului și a specializării – elevi înscriși 5038, din care prezenți 3672.

Până pe data de 31 martie 2021, se desfășoară la nivel național simularea examenului de bacalaureat, sesiunea 2021. Au fost deja susţinute probele din 22 martie, 23 martie şi 24 martie. (Limba și literatura română; Proba obligatorie a profilului; Proba la alegere a profilului și a specializării), urmând ca astăzi să aibă loc proba pentru limba și literatura maternă. Potrivit calendarului simulării, rezultatele vor fi afişate pe 31 martie. Conform inspectorului şcolar general, prof. Elena-Liliana Murguleț, obiectivele simulării sunt reprezentate de familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Subiectele au fost elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora prevăzute în programele de examen pentru bacalaureat, timpul destinat elaborării unei lucrări scrise fiind de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. În vederea protejării elevilor, dată fiind perioada de pandemie, elevii au fost așezați câte unul în bancă, dar doar elevi din aceeași clasă, în ordine alfabetică.

Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

 

 

Write A Comment

error: Content is protected !!