Simona Bucura Oprescu: Oros a demonstrat că este cel mai mare DĂUNĂTOR al agriculturii românești!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email
Potrivit deputatului PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu, Camera Deputaţilor a început dezbaterea moţiunii simple a PSD la adresa ministrului Agriculturii, Adrian Oros.
Aceasta afirmă că votul pentru moțiuneaAgricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian-Nechita OROS!” va fi dat miercuri în plen.
„Iată că, după 17 luni de guvernare de dreapta, agricultura românească traversează cea mai neagră perioadă, iar acest lucru nu a fost cauzat numai de pandemie sau secetă, ci mai ales de incompetența și amatorismul ministrului Oros! Țara are nevoie de hrană, iar fermierii au nevoie de susținere în momente de criză!
Fermierii au ajuns să ceară în stradă, disperați, despăgubirile de secetă promise și neacordate, cer întregirea plafoanelor la ANT, înjumătățite anul acesta, cer plata accizei la motorină aferentă anului 2020 trimestrele III și IV, cer programe de sprijin pentru zootehnie, piscicultură, produse tradiționale și multe alte obligații legale care nu au fost respectate! Și mai mult, Oros este primul ministru al Agriculturii care a votat ÎMPOTRIVA amendamentului de alocare a fondurilor necesare pentru plata despăgubirilor, deci împotriva fermierilor!
În plus, ministrul Agriculturii vrea să legifereze, din nou, vânzarea bucată cu bucată a terenului rămas în proprietatea românilor, prin propunerea legislativă de modificarea și completare a Legii nr.17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole. Le-a închis țăranilor târgurile, a închis piețele și i-a trimis pe oameni să-și vândă amarul de produse pe trotuare în plină iarnă! Acum îi interzice bietului țăran român să-și crească și să-și vândă animalele din gospodărie pentru a putea trăi!
Prin tot ceea ce a făcut, Oros a demonstrat că este cel mai mare DĂUNĂTOR al agriculturii românești!
Și pentru asta este obligatoriu să plece urgent din funcția de ministru!”- a afirmat astazi deputata Simona Bucura Oprescu.

Write A Comment