Consilierul local ANA STAN: “Sunt convinsă de oportunitatea programului PRIMUL GHIOZDAN, mai ales că “România Educată” este un proiect promovat cu insistenţă de actuala guvernare!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Proiectul PRIMUL GHIOZDAN propus de primarul Cristian Gentea nu a trecut de votul majorităţii din Consiliul Local, pentru că aleşii PNL-USR Plus s-au abţinut. Proiectul a primit voturile PSD, dar şi al consilierei Ana Stan. Potrivit declaraţiilor acesteia, nu se aştepta ca PRIMUL GHIOZDAN să nu fie votat, mai ales că avea aviz favorabil de la toate comisiile.

USRPLUS- amendament la caietul dictando

Ana Stan: “Nu mă aşteptam ca Proiectul de HCL să nu fie adoptat de CL în şedinţa din 26 August 2021. Şi spun asta, având în vedere cel puţin două considerente:
1. În şedinţa pe comisii, premergătoare plenului, ţinută marţi, 24 august, proiectul a primit aviz favorabil de la absolut toate comisiile. Cu precizarea că o singură comisie a formulat un  amendament  prin care se dorea înlocuirea caietului “dictando” din pachetul cu rechizite.
2. În ziua votului, în şedinţa din 26 August, cu puţin timp înainte, se adoptase cu majoritate de voturi, un alt proiect pentru educaţie, soluționând astfel cererea reprezentantului ISJ adresată Consiliului Local de a aloca fondurile necesare achiziționării unui număr de cel putin 5 containere necesare amenajării unor săli de clasă pentru elevii de clasa pregătitoare. Este vorba de cele două şcoli mari din oraş care au excedent de elevi (n.r. Şcolile “Mihai Eminescu” şi “Mircea cel Bătrân”), precizand aici că efortul financiar al municipalității nu este deloc mic, respectiv 30.000 EUR/ container x 5 containere  pentru un număr de 90 elevi). Deşi solicitarea a sosit la CL extrem de tardiv, respectiv în momentul votării unui proiect care nu avea în vedere solicitarea respectivă (Regulamentul de funcționare al CL recomandă ca amendamentele să fie formulate cel târziu în cadrul ședințelor pe comisii, pentru a fi discutate şi găsite soluții în timp util), executivul a gasit sursa de finanțare pentru amendamentul respectiv.  În schimb, după numai câteva minute, atunci când a venit rândul, conform Ordinii de Zi a aprobării HCL “Primul ghiozdan”, coaliția PNL-USRPlus s-a abținut la vot (ceea ce înseamnă vot “negativ”) spre surprinderea tuturor. Proiectul nu a trecut, deşi sursa de finanțare era asigurată, respectiv 140.000 lei pentru un număr de aproximativ 1700 elevi de clase pregătitoare din Piteşti.

Reprezentanţii CL Piteşti au ratat ocazia de a face ca prima zi de şcoală să fie una memorabilă

În opinia mea, ca mamă a doi copii care au trecut prin şcoală şi ca membru activ în cadrul unui ONG, care a organizat şi susținut ani de-a rândul un proiect caritabil denumit “Primul ghiozdan”, este păcat că reprezentanţii CL Piteşti au ratat ocazia de a face ca prima zi de şcoală să fie una memorabilă pentru un  număr considerabil de copii, fără discriminare pe criterii de stare materială a părinților. Eu personal am fost şi sunt convinsă de oportunitatea proiectului, mai ales că “România Educată” este un proiect promovat cu insistenţă de actuala guvernare!”- ne-a declarat Ana Stan.

Write A Comment

error: Content is protected !!