Tânărul argeşean Sebastian Zidaru, laureat al Premiilor Regal Literar

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Revista Regal Literar a desemnat, pe 15 iulie 2022, laureații premiilor pentru ianuarie 2021 – martie 2022. Sebastian Zidaru, vicepreședintele Consiliului Județean al Elevilor Argeș, a primit, alături de oamenii de cultură Sergiu Cioiu, Alexa Visarion și Andrei Zincă, Distincția Culturală a revistei Regal Literar. Premiul i-a fost acordat pentru creațiile literare și pentru promovarea culturii în rândul tinerilor.  

Anul trecut, laureați ai premiilor prestigioasei reviste de cultură au fost ÎPS Calinic Argeșeanul, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și Pr. psih. Rafael Vintilă de la Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului” Pitești. Revista Regal Literar apare online, este independentă și are ca Director Onorific pe academicianul Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, fiind condusă de către Claudiu Dumitrache. Scopul Regal Literar este de a recunoaște valorile,  pentru continuarea idealurilor nobile și elitiste, promovând și conservând operelor autorilor români care se fundamentează pe valorile culturale infailibile.

Este o onoare să primesc această distincție culturală. Sunt bucuros că sunt apreciat iar eforturile mele dau roade. Tinerii au nevoie de cultură, iar promovarea acesteia este esențială. Primesc această distincție cu gândul că este doar începutul, un inceput de drum. Mulțumesc Revistei Regal Literar pentru premiul acordat.” – a declarat Sebastian Zidaru.

Sebastian Zidaru, discurs, cu ocazia vizitei lui Nicolae al României, la Biblioeca Judeţeană Argeş

Revista Timpul Argeș

Tot în acest an, Sebastian Zidaru, în vârstă de 18 ani, elev la Liceul Teoretic „Ion Barbu”, a deschis redacția revistei Timpul la Argeș – alături de Anduță Nicoleta-Georgiana, Ceaușescu Roxana-Ionela și Lupu Flavius-Ionuț – platformă online de cultură, care-și asumă continuitatea tradiției ziarului Timpul, fondat la 1876, aici fiind promovați autorii și artiștii argeșeni, cu precădere cei tineri. Pasionat de istorie, religie, legislație și drept, lui Sebastian îi place să călătorească în România și în locurile care poartă amprenta spiritualității și istoriei. Anul acesta, tânărul din Ștefănești a fost numit Paraclisier Onorific al Paraclisului Universitar „Întâmpinarea Domnului” din Pitești.         

Concert caritabil la Filarmonică

Sebastian Zidaru face publicului o invitație la concertul caritabil Alături de Irene”, care va avea loc la Filarmonica Pitești pe 24 iule. Scopul evenimentului este strângerea de fonduri pentru fiica arhidiaconului Mihail Bucă, dar având ca obiective și promovarea tinerilor talentați din județ. Intrarea este gratuită, dar fiecare spectator poate să doneze în urnele amplasate în sala concertului.

Tânărul scriitor, activist civic și promotor cultural, este și președintele Centrului de Tineret OVD Argeș, parte a Asociației ,,Viitorul Suntem Noi”.

 

Write A Comment