Consilier de la Finanţe Argeş, condamnat pentru că a dat şpagă ochelari Armani şi Polaroid!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Cătălin Cosma, consilier juridic în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, a fost condamnat vinerea trecută, pe 26 ianuarie a.c., la doi ani cu suspendare într-un dosar de dare de mită.

Flagrant în parcarea unui supermarket

Cătălin Cosma, foto- facebook

Cătălin Cosma a fost judecat şi condamnat pentru că în toamna anului 2022 i-a oferit comisarului Ovidiu Chiru de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Argeş două perechi de ochelari, mărcile Armani şi Polaroid, cu scopul ca acesta să închidă ochii la finalizarea unui control făcut la firma soţiei. Ovidiu Chiru găsise mai multe nereguli la un aparat de cafea pe care soţia consilierului de la Finanţe îl deţinea stradal în Piteşti. De teama unei amenzi, consilierul Cătălin Cosma l-a apelat pe comisarul Chiru, căruia i-a oferit două perechi de ochelari.

OVIDIU CHIRU- FOTO FACEBOOK

Mita despre care au vorbit procurorii a fost surprinsă în cadrul unui flagrant, care a avut loc în parcarea unui supermarket din Piteşti, ca urmare a unui denunţ făcut chiar de comisarul Ovidiu Chiru. Decizia de vineri a Tribunalului Argeş nu este una definitivă.

Trebuie să presteze muncă la APM sau la DSP

Tribunalul Argeş condamnă pe inculpatul Cosma Cătălin, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită (fapta din 26.09.2022). Interzice inculpatului: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Dispune suspendarea executării pedepsei principale de 2 ani închisoare sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. Obligă inculpatul ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune inculpatului următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş sau în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. Confiscă de la inculpat cele două perechi de ochelari mărcile Armani şi Polaroid în valoare de 439 lei şi respectiv 209 lei. Obligă pe inculpat la plata sumei de 500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 128 de lei reprezintă cheltuieli efectuate în faza de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii judecătoreşti. Pronunţată la data de 26.01.2024 la Tribunalul Argeş- Secţia penală.” – au decis judecătorii.

Write A Comment