Lavinia Năstase, trimisă în judecată pentru lovire şi alte violenţe

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Lavinia Năstase a fost trimisă în judecată, pentru fapte de lovire şi alte violenţe, după ce şefa Centrului Cultural Piteşti, Carmen Salub, a reclamat-o la Parchet. Procurorii s-au pronunţat de două ori în acest dosar.

În noiembrie anul trecut, procurorii au considerat că nu există aspecte care sa  determine începerea urmăririi penale împotriva Laviniei Năstase şi au cerut judecătorilor să le confirme renunţarea la anchetă. Judecătorii au respins însă decizia procurorilor: “Judecătoria Piteşti respinge cererea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Desfiinţează soluţia de renunţare şi trimite cauza la procuror pentru a începe urmărirea penală. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu din data de 16.01.2019.”- au decis judecătorii.

Procurorii au fost astfel nevoiţi să reia ancheta împotriva Laviniei Năstase, cinci luni mai târziu luând decizia de trimitere în judecată a acesteia.

“Renunțarea la urmărirea penală în condițiile de față nu poate decât să stimuleze o astfel de activitate infracțională, care este deosebit de periculoasă pentru viața persoanei vătămate.”- au spus judecătorii în sentinţa prin care au obligat procurorii să continue ancheta împotriva Laviniei Năstase. Un prim termen de judecată a fost stabilit în luna septembrie.

Lavinia Năstase a fost şefă a Centrului Cultural Ştefăneşti. În prezent colaborează cu Şcoala de Arte şi Meserii Piteşti.

Write A Comment