Simona Bucura Oprescu: Vrem stat de drept, nu stat de „Drepti!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Vrem stat de drept, nu stat de „Drepți!”, spune parlamentara Simona Bucura Oprescu.

Curtea Constituțională a României a declarat în unanimitate neconstituțională demiterea Avocatului Poporului, iar în motivarea deciziei spune negru pe alb că, de fapt, cei care fac parte din coaliția de guvernare au călcat în picioare legile țării.

#CCR arată că „Hotărârea Parlamentului de revocare a Avocatului Poporulului încalcă statul de drept, principiul legalității și supremației Constituției, dar și Legea de organizare și funcționare a Avocatului Poporului”.

CCR desființează acțiunea de demitere a Avocatului Poporului și dezvăluie abuzul uriaș pe care l-au făcut cei de la putere acționând strict în baza unor interese politice meschine.

Curtea le transmite tranșant lui Orban, Barna, Hunor și Cîțu că nu pot demite Avocatul Poporului pentru că lor nu le convine că acesta atacă la CCR aberațiile din ordonanțele lor de urgență!

„Avocatul Poporului trebuie să fie independent, inclusiv față de Parlament, care alege titularul funcției. Având în vedere această nevoie de independență, sunt necesare garanții speciale împotriva demiterii nejustificate! (…) Lipsa unor astfel de garanții poate duce la probleme grave, nu numai în ceea ce privește protecția drepturilor omului, care este o sarcină esențială a Avocatului Poporului, ci, de asemenea, în ceea ce privește controlul ordonanțelor de urgență ale Guvernului și, în consecință, asupra statului de drept”, se arată în motivarea CCR care mai arată că „Avocatul Poporului nu răspunde juridic pentru opiniile exprimate sau pentru actele pe care le îndeplinește, cu respectarea legii, în exercitarea atribuţiilor prevăzute de lege”.

Vrem ca România să fie stat de drept, nu un stat de „Drepți!” în care bunul plac al celor de la putere să dicteze!

Deputat PSD de Arges, Simona Bucura Oprescu

Write A Comment