Tribunalul Argeş urmează să dea verdictul în dosarul candidaturii primarului Mihai Georgescu de la Călineşti!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Situaţie nemaiîntâlnită în comuna Călineşti, al cărei primar, Mihai Georgescu, deşi nu a fost reabilitat, şi-a depus candidatura pentru încă un mandat. Nu mai puţin de şase contestaţii au fost îndreptate în instanţă împotriva candidaturii acestuia, motivul fiind că edilul nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de legea electorală, modificată în anul 2022.

Conform prevederilor, „Nu au dreptul de a depune candidaturi şi nu pot fi alese persoanele care la data depunerii candidaturii au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia post condamnatorie sau dezincriminarea”.

Dosarul de reabilitare a lui Mihai Georgescu este blocat la acest moment la Curtea de Apel Piteşti, după ce magistraţii au decis să suspende judecata până la finalizarea unui alt dosar penal în care Mihai Georgescu este judecat pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Anterior acestei decizii, mai precis în octombrie anul trecut, Tribunalul Argeş îl reabilitase pe edil, dar aceasta nu este o decizie definitivă.

Georgescu cere reabilitarea pentru infracţiunea de contrabandă cu alcool, din cauza căreia a făcut trei ani de puşcărie în urmă cu mai mulţi ani, dintr-o condamnare cu executare la 4 ani şi şase luni. Reabilitarea sa poate fi decisă doar de magistraţi.

În ultimele luni, Mihai Georgescu a deschis mai multe dosare în instanţă, cerând repunerea pe rol a dosarului de reabilitare, anularea deciziei din dosarul de reabilitare emisă de Curte sau recuzarea judecătoarelor Lorela Soare şi Ioana Neacşa investite să judece reabilitarea. Toate cererile i-au fost respinse de către judecători, astfel că la acest moment nu există o decizie definitivă care să clarifice reabilitarea edilului.

Mihai Georgescu a făcut ieri apel la Tribunalul Argeş, împotriva deciziei emise de Judecătoria Topoloveni în data de 21 aprilie. Judecătoria Topoloveni a hotărât că: “Desfiinţează hotărârea nr. 24/19.04.2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 30 Călineşti, jud. Argeş în ceea ce priveşte acceptarea candidaturii intimatului (Mihai Georgescu) pentru funcţia de primar.”

Mihai Georgescu vrea să candideze la un nou mandat, tot din partea PSD, în care a revenit recent. 

Hotărârea Tribunalului Argeş va fi una definitivă.

sursă foto- eveniment Eduxanima, Mihai Georgescu 

G.B.

 

Write A Comment