Discursul politic al Mariei Dinu, o catastrofă !!!

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Am ascultat întregul discurs (reprodus aici în întregime) pe care Maria Dinu, administrator public al CJ Argeş, l-a susţinut vineri în campania internă, ca şi candidat la preşedinţia PSD Argeş. Am şi tras o concluzie, la care cred că au ajuns mulţi dintre observatorii scrutinului intern al PSD Argeş şi mai ales mulţi social democraţi, indiferent în ce tabără s-au poziţionat. A fost catastrofal!!!

Editorial de Graţiela Bâzoi

Discursul de vineri mi-a confirmat că Maria Dinu este un om de interior. Adică un specialist de cabinet, şef de departament, un tehnicist dedicat, un activist pe procedură, omul din spatele omului vizibil, strategul din echipa celui care se vrea în faţa publicului. Maria a vrut să fie atât de prudentă în mesajul pe care l-a transmis la alegerile PSD, încât a sfârşit prin a-şi elogia propriul contracandidat, pe Ion Mânzână. A făcut un exerciţiu de imagine întoarsă, din care a rezultat o psihologie inversă din cele mai eşuate. În acel moment, Ion Mânzână a câştigat conducerea PSD Argeş!

L-a lăudat pe Ion Mânzână şi pe membrii echipei lui, uitând complet să vorbească despre importanţa alegerii propriei sale echipe (Dumitru Tudosoiu şi Dorin Mărăşoiu). Şi mai important, despre ea, despre Maria Dinu, ca fiind cel mai potrivit lider pe care l-ar putea avea PSD-ul Argeş de astăzi. O să spuneţi că este modestă, dar ştim cu toţii că modestia face casă bună cu primul eşantion, cel de frunte, doar în cazuri foarte onorabile, excepţionale.

Există şi circumstanţe atenuante: Maria nu s-a afişat în spaţiile publice ale PSD, nu a vorbit în conferinţele de presă ale partidului, a lipsit de pe firmamentul public al judeţului, staţionând doar la CJ.

Nu am ştiut că Maria îşi poate dori foarte tare această funcţie, de şefă peste întregul PSD. Curios este că nu am văzut-o dorindu-şi asta, nici în timpul cât a vorbit pe scena de la Filarmonică!

I-a urat şi Olguţei Vasilescu un bun venit pe un zâmbet emoţional spre covârşitor. Olguţa venise pentru Ion Mânzână, nu pentru ea. Alta ar fi fost percepţia alegătorilor, dacă s-ar fi adresat lui Paul Stănescu aflat de faţă, liderul PSD care i-a oferit încrederea.

Maria s-a pierdut şi mai mult în echipa adversă, când a explicat de ce tabăra ei nu se află lângă Ion Mânzână. Aveam să înţeleg că Maria are echipa pe care o are, pentru că nu i-a promis funcţii, nimic, lăsând să se creadă că Mânzână o fi negociat cu ai lui şi ce nu mai era de negociat, dar că totuşi… îl admiră.

Cred că nu va mai exista în politica argeşeană un mod atât de neinspirat de a te dezice de propria echipă şi chiar de tine însuţi, cum a făcut-o Maria Dinu!  

Să nu uităm că este perioada negocierilor în toate partidele, nu doar în PSD, iar acest surplus de confesiune a Mariei nu ar fi funcţionat decât cel mult în afara politicii! Treaba asta cu împărţirea funcţiilor de partid este atât de sensibilă, încât ori o stăpâneşti ori nu o aduci în discuţie, la câte deservicii poate provoca! La fel, să ceri ajutorul votanţilor într-un mod aproape obligatoriu, cred, din nou, că a fost un alt stâng dureros al Mariei în propriul picior drept!

În rest, mi-a plăcut ce a mai rămas din discurs: chestiuni motivaţionale clasice, despre muncă, organizare, răbdare, solidaritate, echipă şi valoare. Din păcate, insuficiente să convingă majoritatea celor peste 200 de delegaţi ai PSD, atât de diverşi ca profesie şi mentalitate, pentru a-i da votul de încredere!  

Discursul Mariei Dinu

Mariana Dinu, 17.01.2020, candidat la funcţia de preşedinte al PSD Argeş:

“Foarte importante alegerile de astăzi pentru noi. Dacă nici acum nu înţelegem lecţia pe care electoratul ne-a dat- o, o vom repeta şi vom plăti şi mai scump. Cât priveşte această campanie internă, bine că s-a terminat, eu îl admir profund pe domnul Mânzână, am lucrat şi lucrăm împreună la Consiliul Judeţean, mi l-aş fi dorit alături, pe mulţi dintre colegii dânsului din echipă mi i-aş fi dorit alături pentru că am lucrat împreună, dar, din păcate, nu s-a putut. Îl şi invidiez pentru că a reuşit să îi unească lângă dânsul pe mulţi, chiar dacă împotriva mea, asta nu înseamnă că de aici încolo nu vom fi colegi, indiferent de rezultat.

Salut prezenţa doamnei Olguţa Vasilescu! Care este un exemplu de succes al femeilor în politică. Bine aţi venit!

Ceea ce pot să vă spun foarte clar şi de ce echipa mea nu se regăseşte în partea cealaltă este că eu nu am promis nimic din ceea ce nu am. N-am promis nici funcţii, n-am promis nimic. Astea nu le-avem încă. Pentru asta trebuie să muncim. Ce pot eu să vă promit, aici în faţa dumneavoastră şi în faţa dumneavoastră dau şi socoteală dacă nu mă ţin de cuvânt. Şi anume, mai multă muncă şi mai multă organizare la partid, pentru că nu prea le mai avem.

Organizare, după reguli şi proceduri. Trebuie să ne facem un cod de conduită, împreună, pe care să-l respectăm, ca să scăpăm de nişte etichete, pe care alţii ni le-au pus, nemeritat, foarte atent elaborate, dar noi le avem în continuare.  Trebuie să muncim de la organizaţia secţiei de vot, până la organizaţia mare. Aceste proceduri şi reguli trebuie să le facem împreună şi să ni le asumăm împreună şi să le respectăm împreună. De asemenea, deciziile trebuie luate împreună, dacă muncim împreună trebuie să decidem împreună. Ce decidem? Decidem preşedintele Consiliului Judeţean? Îl decidem împreună. Decidem lista de parlamentari…

Ce mi-aş dori eu foarte mult? Mai multă răbdare unii cu alţii. N-avem numai defecte, avem şi calităţi. Majoritatea sunteţi învingători în localităţile dumneavoastră. Aveţi mandate cât nu pot alţii număra. Nu înţeleg de ce trebuie să ne scoatem în faţă doar defectele- De ce nu mai avem răbdare unii cu alţii. De ce nu mai suntem solidari unii cu alţii. Asta este o mare problemă a noastră şi mi-aş dori din tot sufletul să pot, împreună cu dumneavoastră, să putem elimina ura şi dezbinarea care ne tot macină şi n-am reuşit să ieşim din morişca asta. Îmi doresc să deschid partidul şi anume să vină în fiecare organizaţie oameni  bine văzuţi, pentru care partidul să prezinte încrederea că ei, împreună cu noi, îşi vor promova ideile. Şi ideile lor de schimbare şi de mai bine în localităţi.

Promit echipă şi valoare astfel încât să câştigăm alegerile. Noi suntem nişte învingători de felul nostru. Am câştigat nişte bătălii mult mai ferme decât cele care vor urma, care sunt foarte importante dar nu mai grele la altele. Dacă ne organizăm şi suntem solidari, nimic nu ne poate sta în faţă.

Ştiu că eu nu le ştiu pe toate, dar ştiu că mă veţi ajuta. Dacă nu ştiu, vă întreb, dacă nu pot, mă ajutaţi. Aşa cum m-aţi ajutat şi zilele astea. Cu sfaturi , mi-aţi dat încredere, a fost important pentru mine. Din aceste alegeri, trebuie să ieşim uniţi, trebuie să câştigăm alegerile. Şi foarte important, eu nu v-am cerut niciodată dovada votului. Şi nu am să v-o cer. Votul este al dumneavoastră, este pentru dumneavoastră, aşa este normal să fie acum într-un partid în care respectul şi normalitatea sunt nişte fapte în sine, nu sunt doar vorbe.

Iar la final, facem o poză de grup, nu cu buletinul de vot. Mulţumesc frumos!”

 

 

Write A Comment