Preşedintele PSD Argeş: “Nu poate un general să aibă salariul mai mare decât preşedintele ţării, care este comandantul suprem!”

Share pe Facebook Share pe Whatsapp Share pe Messenger Share pe email

Astăzi, preşedintele PSD Argeş, Ion Mânzână, a făcut declaraţii despre problemele momentului care vizează pensiile speciale şi salariile din sistemul bugetar. Potrivit acestuia, este un paradox să beneficiezi de o pensie mai mare decât salariul pe care îl ridici. De asemenea, Mânzână a spus că împărtăşeşte ideea separării veniturilor, în sistem piramidal, în funcţie de importanţa calităţii deţinute în puterile statului: “Când am venit la Consiliul Judeţean, un sfert din angajaţi aveau salarii mai mari decât preşedintele. Ilogic, dar legea permite.”- a spus acesta.

Salariu mare, impozit mare

“Sunt adeptul teoriei potrivit căreia trebuie să existe cote progresive pentru impozitare. Atât la pensii, cât şi la salarii. Motivul este unul logic: la salariu mare, impozit mare, la salariu mic, impozit mic. V-aţi pus problema de ce nu poate exista un sistem piramidal al veniturilor din sistemul bugetar?  Mie mi s-ar părea corect ca preşedintele ţării, fie că este vorba de Iohannis, Gheorghe sau Vasile, să primească cel mai mare salariu din România. Pentru că sunt categorii care pe baza teoriei drepturilor câştigate au salarii de 250, 300 de milioane pe lună. Nu poate un general să aibă salariul mai mare decât preşedintele ţării, care este comandantul suprem!”

Declaraţia a fost făcută în cadrul conferinţei săptămânale a PSD Argeş, la care a participat şi deputatul Nicolae Velcea.

Parlamentarul a reamintit de discuţiile existente în Camera Deputaţilor privitoare la legea pensiilor speciale şi de serviciu, dezbătută în trei proiecte legislative: 1. PSD a cerut impozitarea lor, 2. USR a cerut tăierea lor, mai puţin la magistraţi. 3. PNL a cerut de asemenea tăierea lor, mai puţin la cadrele militare. (G.B.)

Write A Comment