Conform declaraţiilor prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, Cosmin Puiulescu (foto) o propunere de arestare preventivă a primarului din Călineşti, Mihai Georgescu, ar fi fost nelegală, întrucât încadrarea juridică, respectiv cea de folosire abuzivă a funcției  în scop sexual, nu intră în infracţiunile pentru care se poate solicita această măsură.

„Arestarea preventivă poate fi cerută în cazul infracţiunilor care se pedepsesc cu cel puţin cinci ani de detenţie. Or, în cazul de faţă, infracţiunea de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual are o încadrare de la şase luni la trei ani. Arestarea ar fi fost nelegală. Nu am putut solicita o astfel de măsură, pentru că ar fi fost în afara legii. Astfel, s-a aplicat măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.”- a declarat prim-procurorul Cosmin Puiulescu pentru interespublic.ro.

Dupa reținerea primarului pentru 24 de ore, procurorii au avut de ales între lăsarea în libertate a acestuia, fără impunerea vreunei restricţii sau aplicarea măsurii de control judiciar. S-a dispus controlul judiciar.

Primarul Călineştiului, Mihai Georgescu, a primit astăzi interdicţia de a părăsi ţara şi de a-şi exercita funcţia de primar, pentru o perioadă de două luni, decizia de a fi plasat sub control judiciar fiind luată de procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, prim-procurorul Cosmin Puiulescu.

Pe subiect: Primarul Mihai Georgescu, sub control judiciar!

De asemenea, primarul Mihai Georgescu nu are voie să ia legătura cu partea vătămată, cu familia acesteia şi nici cu martorii. În dosar au fost audiaţi deja şapte martori.

Edilul poate contesta în instanţă măsura controlului judiciar, în cel mult 48 de ore.

 

Grațiela Bâzoi

 

Write A Comment